Chainalysis werkt nu samen met Dapper Labs

08-10-2021

Chainalysis brengt toonaangevende compliance-oplossing naar Dapper Labs

Chainalysis, het bitcoin en blockchain data platform, kondigde vandaag een lange termijn partnerschap aan met Dapper Labs, maker van CryptoKitties en NBA Top Shot. Het partnerschap houdt in dat Chainalysis producten zal gebruiken om hun bedrijfs- en compliance-beslissingen te ondersteunen. Dapper Labs wendde zich tot Chainalysis om een duidelijker zicht te krijgen op de transacties die plaatsvinden op hun platform om zo een uitgebreid regelgevend managementproces op te zetten.

Terwijl het NFT-ecosysteem een snelle groei en transformatie ondergaat, brengen marktleiders zoals Dapper Labs nieuwe en boeiende ervaringen op de blockchain om meer wijdverspreide adoptie aan te trekken. De groeiende toegang van consumenten tot cryptocurrency vereist echter een zorgvuldig onderzoek van de fondsen die worden gebruikt om NFT's te kopen. Daarnaast is het gebruik van een uitgebreide compliance-monitoringoplossing ook essentieel. Die kan helpen bij het opsporen en voorkomen van het witwassen van NFT-geld en marktmanipulatie.

"Uiteindelijk bereidt ons team bij Chainalysis zich voor op een wereld waarin alle soorten waarde op blockchains zullen stromen: kunst, gaming, zakelijke transacties, en andere unieke boeiende digitale ervaringen," zegt Jonathan Levin, mede-oprichter en Chief Strategy Officer, Chainalysis. "We zijn verheugd om samen te werken met een marktleider in het brengen van de wereld van entertainment op de blockchain. We kijken er ook naar uit om Dapper Labs te helpen bij het schalen van haar compliance processen terwijl het bedrijf pioniert met nieuwe gebruiksscenario's voor consumenten.”

De twee cryptocurrency compliance tools in de frontlinie van dit partnerschap - Chainalysis KYT en Chainalysis Reactor - stellen bedrijven zoals Dapper Labs in staat om Chainalysis data te gebruiken om een uitgebreide set van hun huidige compliance behoeften te beheren. Chainalysis KYT signaleert risicovolle en illegale activiteiten in real-time, terwijl Chainalysis Reactor diepere onderzoeken naar deze transacties mogelijk maakt. Met deze tools kan Dapper Labs een dieper inzicht krijgen in de fondsen die worden gebruikt voor de aankoop van NFT's om criminele activiteiten op de blockchain te bestrijden.

"NFT's zijn een van de meest opwindende ruimtes in cryptocurrency, maar ze zullen alleen succesvol zijn op de lange termijn als we kunnen zorgen voor een veilige omgeving voor onze klanten," zegt Naeem Bawla, Associate Director of Compliance, Dapper Labs. "We zijn verheugd om samen te werken met Chainalysis om potentiële slechte actoren van ons platform te weren, het witwassen van geld tegen te gaan, en tegelijkertijd de snel evoluerende lokale en globale regelgeving en compliance ruimte de baas te blijven. We kijken uit naar de samenwerking met Chainalysis om nieuwe mogelijkheden voor digitale betrokkenheid op de markt te brengen in navolging van het succes van NBA Top Shot en CryptoKitties," aldus Lana Schwartzman, Chief Compliance Officer, Dapper Labs.

  • Dit was een goedgekeurd persbericht onder redactie van Bitcoin Daily

Gerelateerde nieuwsberichten: