Trump is pro-bitcoin en anti-CBDC

12-06-2024

Donald Trump is volledig pro-bitcoin geworden. Bitcoin is volgens hem de laatste verdedigingslinie’’ tegen de komst van CBDC´s.

Donald Trump doet er al maanden alles aan om Bitcoin (BTC) en cryptofans voor zich te winnen in de Amerikaanse presidentsstrijd. Gisteren sprak Trump specifiek zijn steun uit voor de Amerikaanse Bitcoin mining-industrie na een ontmoeting met verschillende leidinggevenden van beursgenoteerde bedrijven. Donald Trump had gesprekken met o.a. de directeuren van CleanSpark, Riot Platforms en Marathon Digital.

Matthew Schult, de uitvoerend voorzitter van CleanSpark, was een van de aanwezigen en deelde enkele inzichten in een gesprek met Bloomberg.

Tijdens de ontmoeting uitte Trump een voorstander te zijn van bitcoin evenals gaf hij blijk van begrip over de technologie erachter. Trump beloofde daarnaast dat hij, indien verkozen tot president, de miners zou steunen en hun belangen zou behartigen.

Amando Fabiano, een raadslid van TeraWulf, deelde op socialmediaplatform X dat de miners met Trump hebben gesproken over hoe Bitcoin mining kan bijdragen aan het versterken van het elektriciteitsnet en het stimuleren van banencreatie.

Na de meeting plaatste Trump nog een bericht op TruthSocial, een door hemzelf opgericht socialmediaplatform, waarin hij zijn steun aan de Bitcoin miningindustrie verder benadrukte.

Trump schreef dat hij wil dat ‘’alle resterende Bitcoins in de VS worden geproduceerd’’ en beweerde dat dit het land zou helpen om ‘’energiedominant’’ te worden.

Ook liet Trump in zijn post weten dat Bitcoin naar zijn mening ‘’de laatste verdedigingslinie’’ van het land is tegen een CBDC, ofwel een door de centrale bank uitgegeven cryptovaluta. Mocht Trump de presidentsverkiezingen winnen zal dit zeer goed uitpakken voor de Amerikaanse bedrijven, de verdere bitcoin adoptie en vrijheid in het algemeen. Een CBDC is een totalitair machtsinstrument die een einde zal maken aan individuele financiële vrijheid.