Vijfde generatie Zwitserse private bank biedt haar klanten Bitcoin

27-02-2021

Bordier & Cie SCmA, een Zwitserse private bank opgericht in 1844, biedt nu handel in bitcoin, bitcoin cash, ethereum en tezos, zo heeft het bedrijf op 24 februari bekend gemaakt op haar website. Het gaat om een B2B-systeemintegratie met cryptospecialist Sygnum Bank, waarbij Bordier adviseur blijft van haar eigen klanten terwijl het Zwitsers-Singaporese Sygnum een oerdegelijk crypto backoffice vormt.

Het nieuwe digitale goud “We zien en toenemende vraag bij onze klanten om te diversifiëren naar alternatieve aktivaklassen waaronder digitale aktiva”, zegt Evrard Bordier, Bordier & Cie’s SCmA Managing Partner. “Dankzij de samenwerking met Sygnum Bank bieden wij onze klanten een one-stop, geïntegreerde oplossing om met volledig vertrouwen te investeren in deze nieuwe snel groeiende aktivaklasse.” Het bedrijf schroomt daarbij niet Bitcoin “het nieuwe digitale goud” te noemen.

Mathias Imbach, Group CEO van Sygnum Bank stelt: “Bordier zet zijn 177-jarige traditie voort om het vermogen van haar klanten voor toekomstige generaties veilig te stellen door steeds in de nieuwe generatie activa in te stappen. De tijdloze waarden van Bordier en de toekomstvisie van Sygnum Bank vormen een krachtige combinatie in het snel veranderende financiële landschap.”

Andere Zwitserse banken waaronder Maerki Baumann & Co., InCore Bank, Basler Kantonalbank en Julius Baer maakten al eerder bekend de cryptowereld te gaan betreden.

Photo: chil, on Camptocamp.org Derivative work: Zacharie Grossen - Camptocamp.org