Bitcoin Clean Energy Investment Initiative gelanceerd

09-12-2020

De bekende Amerikaanse betaalverwerker Square heeft het Bitcoin Clean Energy Investment Initiative gelanceerd. Met dit initiatief wil Square het gebruik van schone energiebronnen stimuleren voor Bitcoin miners. Volgens Jack Dorsey, de CEO van Square, is het belangrijk om bitcoin mining op hernieuwbare schone energie te promoten en te stimuleren. Het is mogelijk dat de gehele Bitcoin mining sector op schone energie kan plaatsvinden.

Het Bitcoin Clean Energy Investment Initiative beschikt over een fonds waar Square $10 miljoen heeft gestopt voor de promotie van allerlei projecten om de uitstoot van CO2 te beperken door gebruik te maken van elektriciteit uit hernieuwbare bronnen zoals wind, zon en waterkracht.

Het is namelijk zo dat het Bitcoin netwerk veel energie nodig heeft voor het delven van bitcoins en beveiligen van het netwerk. De universiteit van Cambridge heeft een index opgesteld die inschat hoeveel energieverbruik Bitcoin nodig heeft. Dit wordt de Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index (CBECI) genoemd. Volgens de laatste schatting staat het Bitcoin netwerk goed voor een verbruik van 90,72 terawattuur aan elektriciteit. Hieronder in de Tweet kun je de aankondiging van Square zien: