Bitcoin exchanges boekten een recordmaand in november!

03-12-2020

Het is afgelopen november maand druk geweest op de internationale exchanges. Het zijn niet alleen de institutioneel beleggers die de vorige maand actief zijn geweest met de bitcoinhandel. Particuliere beleggers zijn ook druk gaan handelen op de spot exchanges. November 2020 was op januari 2018 na een recordmaand. Dit blijkt uit de gegevens van The Block. In november werd er in totaal voor 289,25 miljard dollar omgezet. Het handelsvolume is met 134 % toegenomen ten aanzien van de vorige maand. Het handelsrecord van januari 2018 werd nog niet niet overtroffen. In de maand van januari 2018 werd er voor 307,83 miljard dollar verhandeld op de grote handelsbeurzen.

Wat opvalt is dat Binance veel meer marktaandeel heeft verworven. Binance heeft met BTC-USDT het meest liquide handelspaar. Binance was verantwoordelijk voor zo'n 61 % van het totale handelsvolume. Binance domineert de internationale cryptohandel.

Binance wordt gevolgd door Coinbase met een marktaandeel van 10,4%, vervolgens Kraken met een marktaandeel van 5,7% en Bitfinex 4,4%. De grootste handelsbeurs van Nederland, de Bitvavo exchange, boekte op 17 november een handelsrecord met een handelsvolume van 50 miljoen euro op die dag. Hieronder kun je de grafiek zien van The Block en een verwijzing naar het artikel.

undefined || ''