Bitcoin Futures Trading op CME boekt nieuw record in juli 2023

01-08-2023

Bitcoin Futures Trading op de CME trotseert de recente bitcoinkoersdaling. Volgens nieuwe gegevens van The Block is er een trend zichtbaar die tegengesteld was aan de dalende handelsvolumes op de internationale crypto exchanges in juli 2023. De CME evenaarde zijn eerdere record in april en sloot de afgelopen maand met een totaal handelsvolume van $ 53,33 miljard. Dit cijfer was iets hoger dan de $ 53,06 miljard die in april werd geregistreerd.

De contrasterende trends tussen de bitcoin futures- en spothandelsvolumes duiden op een verschuiving in handelsstrategieën onder vooral de institutionele beleggers. Ondanks de neergang van de bitcoin markt, suggereert de veerkracht en groei van de handel in futures op de CME dat handelaren op zoek zijn naar meer geavanceerde investeringstools om door de volatiele cryptomarkt te navigeren.

Institutionele interesse voor Bitcoin in de Verenigde Staten neemt toe. Hetgeen wellicht te maken kan hebben met de recente aankondiging van BlackRock om een Bitcoin spot ETF te lanceren. Verder toonde de CEO van BlackRock zich uiterst positief over de toekomst van Bitcoin als een nieuwe monetaire activaklasse.

Bronnen: