Elon Musk pumpt bitcoin en doge met zijn tweets

07-02-2021

Elon Musk, de CEO van Tesla, heeft als een van de rijkste mensen ter wereld de koers van bitcoin en dogecoin niet onbewogen gelaten. Er is onderzoek door Blockchain Research Lab gedaan naar de manier waarop de tweets van Elon Musk de koers beïnvloeden van bitcoin en ook dogecoin. Hieruit blijkt dat de tweets zijn volgers daadwerkelijk aanzetten om meer bitcoin of dogecoin te kopen. Nadat Elon Musk zijn Twitter profiel aanpaste met de bitoin hashtag steeg de bitcoin koers binnnen zeven uur met bijna 19 %.

De tweets van Elon Musk over Dogecoin hebben de koers naar ongekende hoogtes gebracht. Dogecoin is dit jaar met +2600 % gestegen en heeft in haar zevenjarige bestaan zelfs goud in rendement overtreft.

Elon Musk tweets over bitcoin en dogecoin:

Hieronder kun je een aantal tweets zien van Elon Musk over Doge.

Hieronder is een van zijn tweets die de dogecoin bull run in een versnelling bracht.

Hieronder in de tweet kun je een Dogecoin meme zien met Elon Musk als gastdanser:

Kritiek op Elon Musk

Elon Musk ziet dit als humor en lol trappen. Echter hebben deze grappen over Twitter wel duidelijk gevolgen. Dogecoin wordt niet onderhouden en is een memecoin. Het is als een grap ontwikkeld. De Dogecoin Core wallet werkt slecht en het netwerk kan gemakkelijk worden aangevallen. Dogecoin is geen belegging, het is pure prijsspeculatie en heeft verder niks te maken met de fundamentele waarde propositie van bitcoin. Het is jammer dat Elon Musk zelf niet voor dit gevaar waarschuwt in zijn tweets.

Vele jonge beleggers volgen Elon Musk en kunnen veeel geld verliezen door het jagen van een prijsrally van een leuke shitcoin. We raden onze lezers dan ook niet aan om de tweets van Elon Musk serieus te nemen en deze niet als beleggingsadvies op te volgen. Elon is een zogenaamde Twitter troll die lol trapt. Echter, hij waarschuwt op video wel dat het beleggen in crypto zeer risicovol is en dat iemand niet zijn spaargeld daar in moet steken. Hieronder kun je Elon Musk aan het woord zien:

Verder is het goed om te beseffen dat Elon Musk niet de oprichter is van Tesla: