Bitcoin kopen

03-03-2021

Waar zal ik Bitcoin (BTC) kopen?

Om het kort te houden. Ons onderzoek heeft uitgewezen dat Nederlanders het beste kunnen aankloppen bij Bitvavo in Amsterdam.

Het is echter goed om te weten dat er verschillende type dienstverleners zijn die Bitcoin (BTC) te koop aanbieden. Verder zijn er verschillende opties op basis waarvan je blootstelling krijgt tot Bitcoin. Laten we even deze type dienstverleners beschrijven en een aantal goede dienstverleners als voorbeelden aandragen.

Makelaars

In de eerste plaats, zijn er Bitcoin makelaars die werken als wisselkantoren met gebruiksvriendelijke handelsplatforms. In Nederland zijn er vele goede wisselkantoren actief. Litebit is een van de oudste en meest beproefde Nederlandse makelaar met een mooi gebruikersplatform met beheerde wallets.

Beurzen met toeters en bellen

In de tweede plaats, zijn er de Bitcoin handelsbeurzen die werken als marktplaatsen waar gebruikers direct met elkaar bitcoins verhandelen. Hieronder is een onderscheid aan te brengen tussen 2.1 handelsbeurzen die centraal een orderboek beheren met geavanceerde handelsopties om de voor de beste koers Bitcoin te kopen of te verkopen; en 2.2. handelsbeurzen die een decentrale aanpak hebben waarbij er of sprake is van een daadwerkelijke p2p-marktplaats waarbij er zonder orderboek een transactie wordt afgewikkeld of een (semi-)decentraal orderboek. Deze handelsbeurzen kunnen verder ook hun gebruikers de mogelijkheid aanbieden om te handelen met hefbomen of bitcoin derivaten zoals de populaire termijncontracten (futures). Echter raden we onze lezers niet aan om te handelen met hefbomen of futures. Vervolgens, is het ook niet handig om anoniem bitcoins te kopen op een decentrale handelsbeurs. Je zult dan potentieel meer moeite hebben om deze bitcoins weer te verkopen voor euro's. Banken en overheden zijn steeds strikter geworden en een klant moet kunnen aantonen waar de betreffende bitcoins zijn verkregen. Identiteitscontrole is moeilijk te mijden. Dit betekent concreet dat het voor de meeste lezers gewoon het beste is om op een gereguleerde Nederlandse handelsbeurs bitcoins (BTC) te kopen voor de beste BTC/EUR koers. Dit is de Bitvavo Exchange in Amsterdam.

Wil je wel beschikken over hefbomen en termijncontracten? Dan kun je alles vinden op de Binance Exchange. Dit is de wereldwijd de grootste handelsbeurs en biedt alles aan wat een belegger en handelaar op zijn wenslijstje heeft staan. Wil je anoniem bitcoin kopen, dan raden we de Hodl Hodl of Bisq exchange aan.

Beleggingsinstrumenten

In de derde plaats, zijn er de reguliere aandelenbeurzen die Bitcoin derivaten of beleggingsinstrumenten aanbieden in de vorm van index trackers, ETN's, ETF's of aandelen in beleggingsfondsen. De beste Bitcoin ETN is door VanEck op de Xetra-beurs uitgebracht onder ISIN nummer: DE000A28M8D0. De beste Bitcoin ETF is door 3iQ uitgebracht geworden op de aandelenbeurs van Gibraltar. Het staat bekend onder de naam The Bitcoin Fund met ticker QBTC.U en ISIN nummer CA09175G1046. Het bekendste beleggingsfonds die Bitcoin aandelen uitgeeft is The Bitcoin Trust van Grayscale Investments.

undefined || '' || '' || '' || ''

Ontvang het laatste cryptonieuws in je mailbox

Iedere dag of week het belangrijkste cryptonieuws direct in je mailbox. Kies zelf je gewenste frequentie.

Succes!