Fidelity accepteert Bitcoin als onderpand voor een lening!

10-12-2020

Fidelity Investments is een van de grootste investeringsmaatschappijen in de Verenigde Staten en ter wereld. Fidelity Investments beheert het vermogen van zo'n 13.000 klanten die daar zo'n $7 biljoen hebben geparkeerd.

Fidelity Investments beschikt over een aparte onderneming die werkt aan de adoptie van Bitcoin en digitale activa. Dit is Fidelity Digital Assets en ze beschikken over een vestiging en kantoor in Boston en Londen. Onder de vlag van dit bedrijf is er ook een apart Fidelity bitcoinfonds opgezet. Fidelity Digital Assets werkt aan de infrastructuur die het mogelijk maakt dat institutionele beleggers Bitcoin en digitale activa kunnen kopen en bewaren.

Bitcoin als onderpand voor een dollar lening!

Nu is er bekend gemaakt in een Bloomberg artikel dat Fidelity haar institutionele beleggers verder de mogelijkheid biedt om bitcoin als onderpand te gebruiken voor het verkrijgen van een lening. Beleggers zijn niet meer genoodzaakt om bitcoin te verkopen en vervolgens over deze verkoop belasting te betalen. Er is nu een optie om deze bitcoins uit te lenen en in plaats daarvan een lening te verkrijgen. Deze nieuwe dienst van Fidelity wordt in samenwerking met een aparte kredietverstrekker en BlockFi verzorgd. Voor meer informatie, lees het Bloomberg artikel.