Paypal lijft Curv in en heeft nu ultraveilige cloudbased wallets

02-03-2021

In 2020 probeerde Paypal de wallet-specialist BitGo over te nemen, maar dat mislukte. Nu is het wel raak met het van oorsprong Israelische Curv. Dit toonaangevende bedrijf biedt ultraveilige cloudbased wallet-oplossingen aan beurzen en brokers; aan institutionele beleggers; en aan financiële instellingen zoals hedge funds en banken. Het overnamebedrag is niet bekend gemaakt. schijnt tussen de $200 en $500 miljoen te liggen.

Curv timmert sinds de oprichting in 2018 gestaag aan de weg en haalde onlangs nog 23 miljoen dollar aan venture capital op. Eén van de investeerders was CommerzVentures, de venture capital tak van Commerzbank.

Wat is Multi Party Computation (MPC)? De heilige graal van Curv’s dienstverlening is de Multi Party Computation (MPC) van de private keys van haar klanten. Dit betekent dat de beveiliging van die hot wallets niet meer is opgehangen aan een woordenlijst, maar aan gescheiden systemen die elk een stukje van de private key bewaren zonder de hele key te kennen. Samen kunnen die systemen de key op elk gewenst moment creëren zodat tegoeden onder alle omstandigheden benaderbaar blijven.

Itay Malinger, de CEO van Curv, heeft zelfs als missie om de private key voor crypto wallets uit te bannen. Met zijn dienstverlening heb je als klant inderdaad geen verdere beveiliging nodig. “De afgelopen drie jaar waren een “uphill battle” om potentiële klanten te overtuigen dat MPC de slimmere oplossing is, maar het kwartje begint nu te vallen”, zei hij onlangs.

Wie is eigenaar? Sinds eind 2020 maakte PayPal cryptocurrency-aankopen mogelijk op het platform voor haar Amerikaanse gebruikers. Binnen deze dienst is de wallet strikt genomen echter van Paypal en niet van de klant. Wie de private key heeft is eigenaar. Met de overname van Curv zou dat kunnen gaan veranderen. Curv biedt haar klanten namelijk wel degelijk juridisch eigendom met MPC en zonder het gedoe met private keys, cold wallets en woordenlijsten.

Ook DeFi
Op curv.co raak je snel thuis in het rijke technologische ecosysteem rond het bedrijf, dat ook hard op weg is een grote speler in DeFi te worden. Met de overname door Paypal kunnen we nu ook dit bedrijf associëren met DeFi. Het aandeel Paypal daalde licht op de dag van de overname. Vermoedelijk omdat al op een dergelijke overname was geanticipeerd sinds de flop met BitGo. Het is echter ook denkbaar dat de beurs de kracht van deze technologische combinatie nog onderschat.

Voor meer informatie: