S&P Dow Jones Indices lanceert crypto asset indexen

03-12-2020

S&P Dow Jones Indices (S&P DJI), een joint venture tussen S&P Global, de CME Group en News Corp, zal volgend jaar 2021 beginnen met de lancering van globale cryptocurrency asset indexen.

Voor meer dan een eeuw, is S&P Dow Jones Indices een pionier in het ontwikkelen van innovatieve en relevante indexen die groei en ontwikkeling van de globale markten reflecteert. Volgens Peter Roffman, Global Head of Innovation and Strategy bij S&P Dow Jones Indices heeft de markt voor crypo assets zich flink ontwikkeld en er is steeds meer interesse van beleggers om gebruik te maken van index-gebaseerde oplossingen en benchmarks voor Bitcoin, crypto en blockchain assets met betrouwbare prijsgegevens.

S&P DJI zal voor haar crypto indexen gebruik maken van Lukka's data services waaronder Lukka Reference Data en Lukka Prime, werelds eerste Fair Market Value-focused prijsmethodologie voor crypto assets. In de woorden van Robert Materazzi, CEO van Lukka:

“Our collaboration with S&P DJI is yet another milestone that bridges the gap between the crypto asset ecosystem and traditional financial services,”

Deze zet van S&P DJI markeert weer de toenemende adoptie en financialisatie van Bitcoin en crypto assets door institutionele partijen op Wall Street. Voor meer informatie, zie PR van S&P DJI.