Interview: is VS-Senator Cynthia Lummis de Bitcoin Supervrouw?

06-03-2021

Amanda Wick van Chainanalysis houdt een fantastisch interview met de Amerikaanse senator voor Wyoming Cynthia Lummis. Twee Bitcoin powervrouwen praten relaxed en zelfverzekerd over de zegetocht van Bitcoin. De senator geeft toe dat er in de senaat eigenlijk alleen opa's en oma's uit hun leeftijdsgroep zijn die eigenlijk niet kunnen begrijpen dat iets digitaals dat je niet in je hand kunt houden zo solide zou kunnen zijn als iets tastbaars als goud. Wick geeft ook toe dat "advocaten vaak alleen rechten hebben gestudeerd om geen wiskunde en wetenschap te hoeven doen". Beiden zijn het erover eens dat studie en voorlichting het belangrijkste is.

Lummis hoorde voor het eerst over Bitcoin via haar schoonzoon en kon het vervolgens gebruiken als minister van Financiën in Wyoming om de fondsen van deze staat veilig te stellen afkomstig uit winning van olie en andere grondstoffen. Sindsdien is Wyoming een pionier op het gebied van crypto met statutaire wetgeving en de eerste regulerende wetgeving. "Alle regeringen zouden deze fasen moeten doorlopen", zegt Cummings. "Eerst studie en begrijpen, dan statutair, dan regulering". En de studie is permanent. "Ik licht mensen voor en leer zelf steeds weer nieuwe dingen", zegt Cummings. "Het is een beetje onnatuurlijk voor ons oudjes, maar het zal heel natuurlijk zijn voor mijn kleinzoon."

Ze prijst de burgemeester van Miami, die bitcoin durfkapitaal aantrekt en pensioenfondsen toestaat om Bitcoin te hebben, die de salarissen van ambtenaren al in Bitcoin betaalt en die binnenkort mogelijk betalingstransacties mogelijk maakt. "Bitcoin is het bètastadium ontgroeid", zegt Cummings. "Het groeit nu verder in de traditionele bankwereld". Misschien wel het leukste citaat uit het hele interview is wanneer ze zegt:

"Mensen hebben geen bank of adviseur nodig. Ze willen gemoedsrust. En aangezien er maar 21 miljoen Bitcoin kan zijn, weten ze dat ze nu iets hebben, dat ze kunnen houden, dat zijn waarde behoudt en waarmee ze gerustgesteld oud kunnen worden. "

Bitcoin-beginners beveelt Cummings het boek "De Bitcoin Standaard" aan. Ze ziet de Bitcoin-prijs nu ergens stabiliseren voordat de volgende grote sprong komt.

Laten we de hoogtepunten van het interview samenvatten voor degenen die geen Engels verstaan ​​of die minder dan een half uur hebben voor zo'n belangrijk gesprek! Wat zijn de belangrijkste punten?

 • Iedereen kan Bitcoin kopen, hebben en opslaan
 • Bitcoin is een geweldige equalizer
 • Bitcoin is ook een vrouwendomein tegenover de mannenwereld van Wall Street
 • De informatie is net zo toegankelijk voor een arbeider als voor een Wall Street-bankier
 • China heeft een voorsprong die moet worden ingehaald
 • Volatiliteit is geen probleem, aangezien er maar 21 miljoen Bitcoin kunnen zijn en de algoritmen voorspelbaar zijn
 • De digitale dollars en yuan zullen komen, maar Bitcoin blijft uniek omdat het niet onder een nationale regering valt
 • Bitcoin is perfect voor internationale handel
 • We hebben geen BIS meer nodig!
 • Bitcoin bevindt zich niet langer in de experimentele fase
 • Het is een betrouwbare Store of Value gebleken
 • Er zit een menselijke infrastructuur achter de blockchain

Say no more!

Aan het einde van het interview leest Wick vragen van kijkers voor. De laatste was: waarom heeft Cummings haar laserogen verwijderd van haar Twitterprofiel? Die laserogen zijn en nieuwe hype onder Bitcoin bezitters die met de hashtag #LaserRayUntil100K beloven de laserogen te houden tot Bitcoin 100.000 US Dollar bereikt. Zo lang heeft zij zelf dus niet gewacht maar als oma is ze nog heel jong als ze deze memes kent en ook meedoet!

Hier nog het hele interview in het Engels:

Waar zal ik beginnen met bitcoin?

Foto: Cynthia Lummis (R-WY) met Eric Cantor en Mary Fallin