Waarom beweegt Bitcoin horizontaal in maart en wat gebeurt er de 26e?

21-03-2021

Kort geleden nog leek het onvoorstelbaar dat Bitcoin al 60.000 US dollar zou hebben bereikt. En nu kreunt men al dat de stijging van het digitale goud lijkt te zijn gestuit. Is de koersontwikkeling van maart 2021 opmerkelijk?

Historisch gezien is maart altijd een zwakke maand met slechts twee plussen in de afgelopen 10 jaar.

Maart 2021 loopt in principe nog positief af. We zijn tenslotte aan het begin van de maand begonnen bij 49.500 dollar. De koers zou echt moeten crashen om in 9 dagen nog op een min uit te komen.

De twitteraar "Think like a whale" beklaagt dat "de hebzucht te groot is". Denken we er ook nog eens aan dat we mee investeren in de financiële technologie van de toekomst, ongeacht hoe rijk we er precies mee worden? Nu ja, in april kan de volgende run komen, zoals de grafiek laat zien. Precies andersom ten opzichte van maart heeft april alleen plussen en maar twee keer een min.

Bitcoin-Opties

En er is nog een reden waarom de zaken aan het einde van de maand kunnen gaan schuiven. De website AMBcrypto legt uit dat de Bitcoin-opties van CME op 26 maart aflopen, zowel voor de maand als voor het eerste kwartaal. De laatste twee starts van het nieuwe kwartaal lieten altijd bullish Bitcoin-Exchanges zien.

En in zulke zwakke fasen springen er altijd analisten op het podium met een grote verscheidenheid aan analyses die de toekomst moeten voorspellen. Misschien heeft deze Bitcoin-expert gelijk over de 3 golven waarvan we er nog 2 moeten komen. Geen slecht moment om Bitcoin te kopen. HODL sowieso.