Zwitserse beurs SIX zal vanaf zomer 2021 Bitcoin en crypto assets traden

17-03-2021

Zwitserland is wereldwijd extreem vooruitstrevend in Fintech. Het is nu ook duidelijk dat de SIX Swiss Exchange vanaf zomer 2021 digitale activa gaat verhandelen. Hiervoor is de SIX Digital Exchange (SDX) opgericht en deze krijgt binnenkort een licentie van Finma.

Finews.ch bericht:

Het goedkeuringsproces met de Zwitserse toezichthouder financiële markten (Finma) loopt nog en zonder goedkeuring kan de SDX niet van start. SIX/SDX werkt echter nauw samen met Finma; samen zijn ze nu in een vergevorderd stadium en de kernvragen zijn beantwoord.

Met de SDX kan het dus niet meer fout gaan. Dit in tegenstelling tot Bitcoin Suisse in Zug, die vanwege vermoeden van witwassen geen bankvergunning kreeg van Finma. Nu is de vraag welke digitale activa de SDX als eerste zal verhandelen. Finews schrijft:

De eerste aanbiedingen op het SDX-platform zouden daarom zogenaamde "niet-bancaire activa" kunnen omvatten, zoals tokenized kunstwerken. Via de SIX-deelname aan de Californische crypto-exchange Omniex, kunnen de belangrijkste cryptovaluta's zoals Bitcoin worden gehandeld; eigen handel in digitale valuta is momenteel niet gepland.

Natuurlijk spelt het idee om tokenized versies van aandelen van de SIX, zoals Novartis, Nestlé of UBS, te verhandelen. Hier kampt de SDX echter met de wet van de remmende voorsprong: handelen via het traditionele SIX-platform is al zeer efficiënt.

NFT dus ja, Bitcoin kopen ja, zij het via Omniex. Dat is revolutionair voor een nationale beurs! En dat met de tokenisering van traditionele aandelen- en assets zal ook komen. Zwitserland loopt voorop. Finews rapporteerde onlangs over tokenisatie met deze Zwitserse video:

Een jaar geleden meldde Forbes dat via het Daura-consortium met succes een tokenized aandeel in een klein bedrijf is verhandeld. Swisscom is hier ook erg actief samen met de Deutsche Börse crypto exchange. Blijkbaar is er in Zwitserland een soort race tussen veel spelers in verschillende samenwerkingen om een ​​centrale positie in te nemen in het crypto-ecosysteem. Des te sneller zal zich alles ontvouwen!

SIX gaat er namelijk prat op innovatief te zijn!

Tijd om bitcoin te kopen voordat de Zwitsers van start gaan op SIX!