American Banker: 300 banken gaan in 2022 bitcoin aanbieden

20-01-2022

In 2021 waren al verschillende geruchten in omloop dat honderden Amerikaanse banken bitcoin aan hun klanten zouden gaan aanbieden. In 2021 zagen we alleen mondjes maat een aantal banken deze stap zetten. Onder meer de Manasquan Bank in New Jersey en de ICCU kredietvereniging durfden concreet te starten met het aanbieden van bitcoin.

De grote adoptie door banken is in 2021 uitgebleven. Wellicht werd er gewacht op het definitieve groene licht van de FDIC. Inderdaad, de FDIC gaf pas eind oktober dit afgelopen jaar te kennen dat Amerikaanse banken bitcoin mogen gaan aanhouden. Dit betekent dat er in 2022 voor de Amerikaanse banken niks meer in de weg ligt.

Het gerenommeerde tijdsschrift American Banker bevestigde gisteren dan ook dat 300 kleinere banken in de startblokken klaar staan om volgend kwartaal bitcoin rekeningen aan te bieden. We zullen zien hoeveel banken uiteindelijk zullen gaan volgen nu onder meer bekend is geworden dat Google zich ook klaar maakt voor het aanbieden van een Bitcoin betalingsdienst en dat Intel zich direct gaat inlaten in de Bitcoin mining sector.

Het lijkt er sterk op dat 2022 een zeer belangrijk jaar wordt voor de verdere bitcoin adoptie in de Verenigde Staten; zeker nu de inflatie op record hoogte ligt en de rente historisch laag is.

Leestip: wanneer zal ik bitcoin kopen en verkopen?

.