Banxa beschikt over een DNB registratie!

23-11-2020

Het bedrijf achter Banxa heeft een officiële registratie verkregen van de De Nederlandsche Bank (DNB).

Het gaat om EU Internet Ventures B.V. die verantwoordelijk is voor de bedrijfsvoering van Banxa in Europa. Banxa is een Australisch fintech bedrijf. Banxa is een betaalverwerker voor cryptovaluta en fiat-valuta. Deze dienstverlening wordt veel gebruikt door exchanges.

Bijvoorbeeld, Banxa ondersteunt iDeal betalingen. Een handelsbeurs kan via Banxa iDeal als een betalingsoptie aanbieden.

Met deze DNB registratie kan dit nu op een legale manier worden gedaan. Bitcoin kopen met iDeal bij Binance is nu geen probleem meer voor Nederlandse klanten. Nederlanders kunnen nu zonder problemen direct de Binance handelsrekening van euro's voorzien.

Banxa heeft ook samenwerkingen met onder meer KuCoin, Changelly en Bybit. Het betekent dat deze exchanges in de toekomst ook iDeal kunnen integreren in hun dienstverlening. Het nadeel is natuurlijk dat Banxa als een bemiddelende partij een commissie van 0,55 % rekent. Deze commissie wordt niet gerekend door een Nederlandse broker zoals Litebit of een exchange zoals Bitvavo. Het is voor de meeste Nederlanders gewoon het goedkoopste om gewoon dicht bij huis te blijven.

Banxa is het eerste buitenlandse bedrijf die via een dochteronderneming in Nederland een DNB-registratie heeft verkregen. Voor bestaande klanten van Binance is dit goed nieuws.