Waarom heeft AnyCoin Direct een BaFin licentie verkregen?

15-01-2024

Hier volgt een persbericht van Anycoin Direct, die een belangrijke nieuwe mijlpaal heeft bereikt door als eerste Nederlandse cryptobroker een BaFin-licentie te verkrijgen.

AnyCoin Direct kan de Duitse markt nu aanpakken!

Anycoin Direct als eerste Nederlandse cryptobroker bekroond met Duitse BaFin-licentie [Kranenburg, 11-01-2024] - Anycoin Direct heeft een belangrijke mijlpaal bereikt door als eerste Nederlandse cryptoplatform de prestigieuze licentie van de Duitse Federale Financiële Toezichthoudende Autoriteit (BaFin) te bemachtigen. Deze licentie, essentieel voor het handelen in cryptovaluta en het aanbieden van cryptobewaardiensten, verzekert de veiligheid van opslag en handel van cryptocurrencies in Duitsland.

Waarom heeft AnyCoin Direct een BaFin licentie verkregen?

De processen en rapportages van Anycoin Direct voldoen aan de hoogste standaarden op het gebied van IT-beveiliging, risicobeheer en consumentenbescherming. Met een decennium aan ervaring in de cryptosector, staat Anycoin Direct bekend als één van de meest gevestigde cryptodienstverleners in Europa.

Versterking van de Duitse Crypto Sector "Het verkrijgen van de BaFin-licentie in Duitsland is een belangrijke en logische stap in de internationale uitbreiding van Anycoin Direct. Duitsland, de derde grootste economie ter wereld op het gebied van BBP, is het enige EU-land dat een volledig regelgevend kader heeft geïntroduceerd op het gebied van cryptocurrency. De BaFin-licentie is niet slechts een goedkeurende stempel, maar een erkenning van onze standaarden op het gebied van financiële operaties en betrouwbaarheid. – Bram Ceelen CFO

Anycoin Direct” Bas Lamers, Algemeen Directeur van Anycoin Direct GmbH, benadrukt het belang van deze prestatie: "We zijn verheugd om onze cryptodiensten aan zakelijke en particuliere klanten in Duitsland te kunnen bieden. Onze toewijding en nauwe samenwerking met de BaFin hebben geresulteerd in deze prestigieuze erkenning. Het behalen van de BaFin licentie, een van Europa's vooraanstaande financiële toezichthouders, onderstreept niet alleen onze geloofwaardigheid, maar erkent en beloont ook onze uitstekende interne en externe processen. We kijken ernaar uit om onze Duitse klanten een ongecompliceerde cryptoervaring te bieden, gecombineerd met veiligheid en een persoonlijke benadering."

Over Anycoin Direct

Anycoin Direct heeft bewezen dat de cryptocurrencysector toegankelijk en gebruiksvriendelijk kan zijn. Sinds 2013 staat hun platform bekend om zijn snelle en persoonlijke klantenservice. Door deze persoonlijke benadering is Anycoin Direct één van Europa's meest betrouwbare cryptoplatforms, met een gebruikersbasis van meer dan 500.000 mensen. Anycoin Direct maakte naam door voetbalclub PSV Eindhoven als eerste in Europa volledig met Bitcoin te sponsoren. In het afgelopen decennium heeft Anycoin Direct aanzienlijke groei doorgemaakt, met uitbreiding van zijn diensten en klantenbasis door heel Europa. Met de toevoeging van de BaFin-licentie, versterkt Anycoin Direct haar bestaande registraties bij DNB (De Nederlandsche Bank) en FMA (Financiële Marktautoriteit Oostenrijk).

Voor meer informatie: lees de volgende Anycoin Review.

AnyCoin Direct loopt nu voorop de Bitvavo exchange in Nederland, die ook nog in een goedkeuringstraject verkeert om een BaFin licentie te verkrijgen. Voor meer informatie.

Gerelateerd nieuws:

Bitvavo jaarrekening 2022 toont enorme winstdaling

BlackRock Bitcoin ETF lancering begint goed

Bron: Handelsblatt