Bitcoin Miner Marathon Digital boekt records

05-01-2024

In een opzienbarende prestatie heeft Marathon Digital Holdings, een in Florida gevestigd Bitcoin-mijnbedrijf, een nieuw productierecord gevestigd. In december 2023 mijnde het bedrijf meer Bitcoin dan in enige andere maand. Een persbericht van 4 januari onthulde dat Marathon in december maar liefst 1.853 Bitcoin delfde, een stijging van 56% ten opzichte van november en een indrukwekkende 290% meer dan in december 2022.

Mogelijk het hoogste maandelijkse totaal ooit

Het bedrijf verklaarde trots dat dit mogelijk het hoogste maandelijkse totaal is dat ooit door een openbaar Bitcoin-mijnbedrijf is behaald. Dit overtreft het vorige record van Core Scientific, die in januari 2023 1.527 BTC produceerde, met ruim 300 BTC.

Marathon-voorzitter en CEO Fried Thiel wees op de aanzienlijke toename van de hash-snelheid, met 18,4% in een maand tot 22,4 exahashes per seconde, als een belangrijke factor voor deze recordproductie.

Uitbreidingsplannen Marathon Digital

Bovendien maakte Marathon op 19 december bekend dat het plannen heeft om twee nieuwe mijnbouwcentra aan te kopen voor $179 miljoen, waardoor een extra mijnbouwcapaciteit van 390 megawatt wordt toegevoegd aan de bestaande 584 megawatt.

Toekomstvisie van het bedrijf

Thiel benadrukte de toekomstplannen van het bedrijf: “We richten ons op een toename van 30% in onze energie-hash-snelheid in 2024 en verwachten met de recente aankoop van de twee sites van Generate Capital binnen 18 tot 24 maanden 50 exahashes te bereiken.”

Record handelsvolume Marathon Digital

Op 28 december stond Marathon ook kortstondig bovenaan de ranglijst als het meest verhandelde beursgenoteerde bedrijf in de categorie middelgrote en grote bedrijven op de Amerikaanse aandelenmarkt, met een indrukwekkend dagelijks handelsvolume van $3,3 miljard.

Deze prestaties komen op een moment dat Bitcoin-mijnbedrijven hun activiteiten uitbreiden, anticiperend op de verwachte goedkeuring van een Bitcoin-beursgenoteerd fonds op 8 januari en de Bitcoin-halvering in april. Concurrent Riot Platforms zette ook een significante stap door op 5 december voor $291 miljoen aan Bitcoin-mijnbouwapparatuur te kopen, wat de grootste toename in hash-snelheid in de geschiedenis van het bedrijf markeerde.