Bitcoin of Amerikaanse Dollar met 5 Naira cadeau?

26-03-2021

Quartz heeft een goed artikel over Bitcoin als een efficiënte, goedkope en veilige oplossing voor werknemers in het buitenland om geld naar huis te sturen.

Bitcoin vom Ausland

In Afrika heeft Nigeria de grootste economie en ook de meeste gebruikers van crypto wallets. De hel brak los toen de Nigeriaanse Centrale Bank (CBN) aan het begin van het jaar traditionele financiële bedrijven verbood om zaken te doen met cryptobedrijven. Die moesten ook de bankrekeningen van die bedrijven afsluiten.

Op Twitter ontstond een tweetstorm met #WeWantOurKryptoBack. Het is de moeite waard om door deze tweets te snuffelen. De centrale bank kwam met een verklaring dat er niets nieuws onder de zon was. Maar niets was meer normaal met bijvoorbeeld grote Bitcoin-wisselkoersafwijkingen op de Luna crypto-uitwisseling.

De Financial Times meldde opnieuw dat Nigerianen onmiddellijk op zoek gingen naar nieuwe manieren om hun voorliefde voor Bitcoin verder uit te leven. De regering kon niets beters bedenken dan voor elke Amerikaanse dollar die vanuit het buitenland naar huis werd gestuurd een beloning van 5 gratis Naira uit te loven. Dat is ongeveer een cent per dollar.

"Het verbod zou nooit een schip kunnen stoppen dat al het ruime sop heeft gekozen", zei Eric Annan, mede-oprichter van het cryptocurrency-handelsplatform KuBitX, tegen Al Jazeera. "De CBN-richtlijn heeft juist de populariteit van Bitcoin vergroot en de nieuwsgierigheid van cryptosceptici gewekt. Geen enkele regering kan een idee tegenhouden waarvan de tijd is gekomen en waarmee een nieuwe generatie al veel heeft bijgedragen ​​aan het BNP van het internet. "

Over deze belachelijke situatie publiceerde Al Jazeera dit lange artikel over de Nigeriaanse chaos als waarschuwing aan andere regeringen!