India moet massaal Bitcoin kopen zegt goeroe Balaji S. Srinivasan

15-03-2021

Als er iets is dat, na het nieuwe Bitcoin hoogtepunt, Bitcoin weer kan laten crashen, dan is het een Bitcoin-verbod van een grote economie als India. En net vandaag meldt Reuters dat er een wetsvoorstel is voor een volledig verbod op alle cryptomunten en alle gerelateerde activiteiten zoals handel en mining.

Bitcoin wetsvoorstel India

In 2019 probeerde India cryptomunten al eens te verbieden, maar daar kwam niets van terecht. In 2018 was er uiteindelijk een verbod voor financiële bedrijven om met welke Bitcoin-beurs dan ook te handelen, maar dat werd in maart 2020 door de hoogste rechter teruggedraaid. En nu schijnt een hoge functionaris Reuters verteld te hebben dat er binnenkort een nieuwe wet komt met een verbod, maar het ministerie van financiën geeft geen commentaar.

Indien soll Bitcoin kaufen

Hoog tijd om eens naar Balaji S. Srinivasan te luisteren. Hij emigreerde met zijn ouders van India naar de VS en bouwde en verkocht vervolgens tal van bedrijven in verschillende branches. Hij was CTO van Coinbase en is nu een Angel Investor. Op zijn blog balajis.com heeft hij zojuist 2 belangrijke artikelen geschreven:

  1. Why India Should Buy Bitcoin
  2. How India Legalizes Crypto

De eerste legt uit waarom het heel goed zou zijn voor India om een ​​Bitcoin-bolwerk tussen de dollar en de yuan te worden. Hij raadt de regering sterk aan om Bitcoin te kopen en te hamsteren als goud. Het zou dus zelfs de digitale roepie kunnen beschermen. Het bevordert ook het op afstand werken van Indiërs voor buitenlandse bedrijven. En het beschermt tegen de macht van de Amerikaanse tech-reuzen. Wanneer India crypto en blockchain sterk promoot, trekt dat slimme geesten en innovatie aan.

In de tweede laat Srinivasan zien dat het eigenlijk onmogelijk is om Bitcoin te verbieden. Het is technisch, sociaal en politiek onmogelijk, legt hij haarfijn uit. Geen enkele staat kan de Bitcoin van een individu aanraken, en om het in het buitenland veilig te stellen, hoef je enkel de woordenlijst op de een of andere manier over de grens krijgen. En die kan zelfs worden verborgen in een digitale afbeelding. Met 8 miljoen Indiërs die in totaal $ 1,4 biljoen aan cryptovaluta bezitten, is en verbod politiek onpraktisch en sociaal onwenselijk.

In deze video legt Srinivasan zijn visie op de nationale Bitcoin uit. Op dit moment loopt er een petitie in Frankrijk om de centrale bank toe te staan ​​Bitcoin te kopen. Kleine landen als Portugal of Malta onderscheiden zich allang als cryptovriendelijk. Het zou een groot keerpunt zijn als ook grootmachten in deze richting bewegen. Srinivasan vindt dat zelfs de VS en China Bitcoin zouden kunnen hamsteren. Amerika kan zich dan beschermen tegen de yuan en China tegen de dollar.

The Billionaire Flippening Briljant ook Srinivasan's artikel over het omflippen van de miljardairs. Ergens tussen 100.000 en 1.000.000 US Dollar per BTC komt het moment dat er meer Bitcoin miljardairs zijn dan traditionele. Welk land heeft er dan nog zin om Bitcoin te verbieden?