Blackrock stapt in de Bitcoin Futures markt

21-01-2021

De grootste vermogensbeheerder ter wereld, BlackRock, met $7,81 biljoen onder beheer, is bezig zijn vleugels uit te slaan richting bitcoin futures. Het bedrijf heeft voor twee fondsen prospectusdocumenten ter goedkeuring ingediend bij de U.S. Securities and Exchange Commission. De prospectussen van BlackRock Global Allocation Fund Inc. en BlackRock Funds V, vermelden volgens Forbes nu ook bitcoin futures. Verder heeft het bedrijf zojuist een vacature geplaatst voor een Vice President Blockchain Lead voor haar kantoor in New York.

De prospectussen waarschuwen dat investeringen in bitcoin futures liquiditeitsrisico met zich meebrengen omdat het een “relatief nieuwe” markt is. Ook wijst men op het gevaar van verandering van regulering “een fonds negatief kunnen beïnvloeden”. Niet bekend is welke exchange BlackRock wil gaan gebruiken. Het is denkbaar dat het bedrijf enkel cash-settled futures gaat inzetten. CME Group is momenteel de enige speler die dit aanbiedt.

Afgelopen november al stelde Rick Rieder, CIO van Blackrock al dat cryptocurrency een blijver is en zelfs dat het “in belangrijke mate” goud zou kunnen vervangen omdat het digitale geld “functioneler” is. CEO Larry Fink erkende dat het populaire bitcoin in potentie een “global market asset” kan worden.

Gerelateerde artikels: