Bloomberg voorspelt supercyclus voor bitcoin met zeer hoge koersverwachting!

05-12-2023

Bloomberg is bullish over bitcoin en voorziet een bitcoin supercyclus voor 2024. Inderdaad, onlangs heeft de prijs van Bitcoin (BTC) een indrukwekkende stijging ondergaan, waarbij het kortstondig de $42.000 overschreed en weer verder naar nieuwe hoogtes dreigt te gaan.

Analisten van Bloomberg voorspellen zelfs dat deze opwaartse trend Bitcoin naar een waarde van meer dan $500.000 zou kunnen stuwen.

Hoe komt Bloomberg tot deze koers voorspelling voor bitcoin?

Een belangrijk aspect in deze potentiële groei is de verwachte goedkeuring van een Amerikaanse Bitcoin spot ETF. De lancering van een Bitcoin ETF zou het voor vermogensbeheerders veel makkelijker maken om in Bitcoin te investeren namens hun klanten, wat een instroom van nieuwe beleggers naar de markt zou kunnen trekken.

Eric Balchunas, analist bij Bloomberg, is zeer positief over de goedkeuring van een Bitcoin ETF, met een kans van 90% voor 10 januari 2024. Trouwens, wij in Nederland beschikken al over een Europese Bitcoin ETF.

Koersvoorspellingen voor bitcoin variëren nu dan ook van korte termijn doelen rond $50.000 tot langetermijnvoorspellingen die de $530.000 overstijgen. Deze koers verwachtingen kunnen we zeker zien als een teken van een losgebarsten bull markt. Of een 'Bitcoin supercyclus' daadwerkelijk tot een waarde van $500.000 zal leiden, blijft afwachten. Eén ding is echter zeker: de interesse in Bitcoin en de cryptowereld zal volgend jaar weer sterker dan ooit worden.

Ben jij al een bitcoin positie opgebouwd?

Bron: Bloomberg