Coinbase steunt twee bitcoin programmeurs!

23-12-2020

Coinbase heeft bekend gemaakt om twee Bitcoin programmeurs te gaan ondersteunen. Coinbase heeft onlangs in oktober een nieuw fonds opgezet voor het financieren van interessante projecten binnen het crypto-ecosysteem. Het staat bekend als het Crypto Community Fund van Coinbase. Uit dit fonds zullen volgens het persbericht de activiteiten van o.a. twee Bitcoin ontwikkelaars financieel worden ondersteunt middels een donatie.

0xB10C & Bitcoin Signet

Ten eerste is er 0xB10C, een pseudonieme ontwikkelaar die bekend is geworden door zijn programmeerwerk voor het verwezenlijken van de mempool.observer. Nu wil hij verder werken aan een professionele versie van het Bitcoin testnet dat Signet wordt genoemd. Op dit netwerk kunnen nieuwe updates beter gevolgd en getest worden; verder kunnen er onder meer ook vorken worden gevisualiseerd. De Taproot update wordt nu al op Signet getest alvorens deze uiteindelijk op het Bicoin core mainnet wordt uitgerold.

Barbosa & Bitcoin Core GUI

Ten tweede is er João Barbosa, hij werkt aan het Qt Quick framework voor het gebruiksvriendelijker maken van de Bitcoin Core software voor Android en iOS. Het gaat om de ontwikkeling van een gebruikersinterface waardoor gebruikers niet de command-lines hoeven te gebruiken bij het gebruik van geavanceerde features.

Bitcoin's ontwikkeling en het belang van donaties!

Deze twee donaties zijn belangrijk voor de ontwikkeling van Bitcoin. Bitcoin wordt volledig open-source op vrijwillige basis ontwikkeld door enthousiaste programmeurs, die financieel afhankelijk zijn van of een baan of een donatie om zich volledig te kunnen richten op hun Bitcoin projecten.