Grayscale doneert $1 miljoen aan Coin Center

26-01-2021

Grayscale Investments heeft bekend gemaakt om $1 miljoen te doneren aan Coin Center. Coin Center is in de Verenigde Staten een belangrijke onafhankelijke pleitbezorger en onderzoeksorganisatie zonder winstoogmerk voor de adoptie van cryptocurrency en blockchain technologie. Ze zijn gebaseerd in Washington om hun missie beter uit te dragen. De missie van Coin Center is het scheppen van een beter begrip over deze technologie en goede regelgeving die ervoor zorgt dat er een open klimaat zal zijn voor innovatie in de Verenigde Staten.

Grayscale wil de donatie van $1 miljoen verder aanvullen tot $2 miljoen als aanvulling op donaties van anderen. Er wordt het zogenaamde donate-and-match principe toegepast. Onder de hashtag #JoinTheMatch zijn al verschillende donaties binnen gekomen voor Coin Center. Het lijkt er op dat de schatkist van Coin Center weer rijkelijk zal worden gevuld waardoor Amerikaanse regeringsleiders weer goed kunnen worden gelobbyd voor gunstige regelgeving voor de verdere ontwikkeling van de Amerikaanse crypto- en bitcoin-sector. Het ziet er verder naar uit dat de nieuwe Biden administratie positief ingesteld zal zijn voor de verdere ondersteuning van digitale innovatie en crypto-vriendelijke regelgeving.

Hieronder kun je de directeur van Coin Center aan het woord zien over bitcoin tijdens een hoorzitting over cryptogeld in 2018 van de bancaire commissie van de Amerikaanse senaat:

Hier is een recente tweet van Kraken over de donatie:

Heb jij al bitcoin gekocht?