Nieuwe Coinbase marketing video over het verval van het huidige geldsysteem gaat viraal

01-12-2023

Coinbase heeft een nieuwe marketing video uitgebracht die snel viraal is gegaan op het internet. Coinbase heeft een duidelijke boodschap waarbij het richt op haar belangrijkste doelgroep. Jongeren in de Verenigde Staten en het Westen die proberen een bestaan op te bouwen. Jongeren worden al snel opgezadeld met steeds meer schuld terwijl inflatie de prijzen omhoog van alle belangrijke dingen in het leven om o.a. een familie te beginnen. Een huis is tegenwoordig onbetaalbaar, vereist twee dikke inkomens en een vette hypotheek. Het huidige financiële systeem werkt niet meer in het voordeel van de jongeren zoals dit wel het geval was in de jaren 70, 80 en 90. Het systeem heeft een update nodig. Hieronder kun je de nieuwe video van Coinbase bekijken:

Een boodschap die bitcoiners als vanaf het begin al uitdragen: het huidige systeem loopt ten einde en het is beter om deel te nemen aan een nieuw gelijkwaardig decentraal systeem gebaseerd op de principes van solide geld (bitcoin), dan te blijven sparen in een fiatvaluta die steeds sneller ontwaart.

Hidden Secrets of Money

Een goede video series over het ingebakken verval van het huidige fiat-geldsysteem is trouwens gemaakt door Mike Malony en heet the hidden secrets of money. Zeker de moeite waard om eens te bekijken. Mike Maloney is vooral een voorstander van goud. Goud is geld en beschermt de koopkracht van de gebruiker, spaarder. Fiat-geld is een currency, een smeermiddel voor de economie, maar is niet gedekt en kan zonder limiet worden geprint door banken en de centrale banken. Het wordt digitaal geprint als een schuldverplichting met daar boven op een renteverplichting. Dit zorgt uiteindelijk voor een exponentieel groeiende schuldenzeepbel met onbetaalbare schulden en hogere inflatie. Uiteindelijk kan het tot een scenario van hyperinflatie leiden. Over dit onderwerp hebben we trouwens twee waardevolle artikelen geschreven:

Een nieuwe Nederlandse review over Coinbase die zeer uitgebreid is en waar we de video hebben gevonden is de volgende: