De Verenigde Staten zal Bitcoin niet verbieden!

04-12-2020

Een ander hardnekkig gerucht, dat Bitcoin zal worden verboden, kan nu ten grave worden gebracht. Brian Brooks, de comptroller van de Amerikaanse Dollar, heeft tijdens een Squawk Box interview verklaard dat de Amerikaanse regering niet Bitcoin zal verbieden. Brooks gaf te kennen dat:

“Nobody is going to ban Bitcoin.”

“We’re very focused on not killing this.”

Wie is Brian Brooks?

Brain Brooks is een voormalig directielid van Coinbase die op 16 maart 2020 een toppositie innam bij de Office of the Comptroller of the Currency (OCC). De OCC is een onafhankelijk bureau onder het ministerie van financiën voor de toezicht op het Amerikaanse bankwezen.

Brian Brooks werkt hier als de hoogste baas met als titel Comptroller of the Currency. Zijn missie is om het Amerikaanse bankwezen te moderniseren voor de 21e eeuw. Brian Brooks heeft veel ervaring met de ontwikkeling van de USDC, een USD stablecoin. Verder is hij een voorstander voor de ontwikkeling van een digitale dollar (CBDC).

Hij ziet hemzelf als voorbestemd om het Amerikaans financieel systeem te repareren en is een voorstander van innovatie op het gebied van blockchain techologie en cryptovaluta. Hieronder kun je een goed video bekijken over Brain Brooks opvattingen ten aanzien van Bitcoin en crypto, toen hij nog werkte bij Coinbase.

Nobody is going to ban Bitcoin!

Tijdens een recent interview op Squawk Box (04.12.2020) gaf hij te kennen dat de Verenigde Staten crypto-vriendelijke wetgeving zal uitrollen en dat Bitcoin niet zal worden verboden. In tegendeel zal het mogelijk worden dat het Amerikaanse bankwezen Bitcoin zal kunnen gaan opslaan en beheren voor onder meer financiële instituties.

Een verbod op Bitcoin is trouwens ook niet mogelijk. Hieronder kun je Brain Brooks aan het woord zien.

Hier is een Tweet over Brain Brooks interview: