Brain Brooks wordt de nieuwe CEO bij Binance US

21-04-2021

Binance heeft bekend gemaakt dat Brian Brooks de nieuwe directeur wordt van de Binance US. Het nieuws is als eerste gepubliceerd geworden in de Wall Street Journal en geeft aan dat Binance uitermate serieus aan het werken is om de Amerikaanse markt te veroveren.

Brian Brooks is een zwaargewicht. Brian heeft als CTO bij Coinbase belangrijk werk geleverd op het gebied van de technologische ontwikkeling van de grootste Amerikaanse exchange.

Brian Brooks is verder de belangrijkste toezichthouder geweest op het Amerikaanse bankwezen en werkte bij de Office of the Comptroller of the Currency (OCC) tijdens de laatse periode van de Trump administratie. De OCC assisteert, reguleert en controleert alle nationale banken en federale fondsen evenals de Amerikaanse vestigingen van buitenlandse banken. Hier heeft Brian Brooks het voor elkaar gekregen dat Amerikaanse banken deel kunnen nemen aan independent node verification networks (INVN). Hiermee wordt bedoeld gedistribueerde applicatienetwerken en ook monetaire betalingsnetwerken zoals Bitcoin. Dit heeft ervoor gezorgd dat steeds meer Amerikaanse banken diensten zijn gaan aanbieden. Bijvoorbeeld:

Verder heeft Brian Brooks aan Anchorage, een crypto-bewaarinstelling een nationale banklicentie verstrekt. Het Amerikaanse bankwezen staat nu niks meer in de weg om bitcoin en digitale activa te omarmen.

Nu zal Brian Brooks zijn armen opstropen voor Binance's activiteiten in de Verenigde Staten. Binance oprichter en hoogste baas Changpeng “CZ” Zhao heeft met Brian Brooks een belangrijke nieuwe aanwinst verworven. CZ gaf te kennen dat

“Brian is an esteemed leader with an unparalleled blend of experience across traditional financial services, government, and the digital assets industry... His knowledge and expertise will be invaluable as Binance.US continues to expand.”

Hieronder kun je zelf Brian Brooks aan het woord zien over zijn nieuwe aanstelling:

Onlangs werden er door CZ ook twee belangrijke ex-FAFT adviseurs bij Binance aangenomen. Met de beste en meest invloedrijke mensen aan boord kan Binance onder meer de concurrentie aangaan met Coinbase en Kraken in de Verenigde Staten.

Heb jij al eens het platform van Binance getest?

Bron: Wall Street Journal

Bitvavo Exchange Amsterdam