Michael Saylor informeert 1400 bedrijven over Bitcoin

04-02-2021

De CEO van MicroStrategy heeft in de cryptowereld in 2020 cultstatus bereikt met zijn gewaagde strategie om zijn softwareonderneming crisisbestendig te maken, door grotendeels met geleend geld meer dan 70.000 bitcoin in te kopen. Via het aandeel MCST (Nasdaq) kunnen derden nu al mee profiteren van deze hedge tegen inflatie.

Op 3 en 4 februari 2021 host MicroStrategy een online conferentie voor bedrijven die meer willen weten van de gevolgde strategie. Maar liefst 1400 professionals meldden zich aan voor de lezingen en discussies op het event. Centraal staan de juridische aspecten van de Bitcoin revolutie. Het event staat onder een goed gesternte want de koers BTC stijgt tijdens de twee dagen met 6%. Hieronder in de video van 3 februari kun je een goed gesprek zien tussen Michael Saylor en Ross Stevens over het beleggen in bitcoin.

De grote bitcoin houders

Onderstaand diagram (bron) laat zien dat 5,85% van alle BTC momenteel in kas wordt gehouden door fondsen. Opvallend is de grote cirkel van de oudste roemrucht ten onder gegane bitcoin beurs MtGox. Het Grayscale fonds is met meer dan 600.000 BTC natuurlijk de grootste speler. MicroStrategy is al duidelijk in beeld. Het is het enige beursgenoteerde bedrijf dat meer dan 0,1% van all BTC bezit terwijl het een andere core business heeft dan beleggingsfonds.

undefined || '' || ''

Ekta Mourya, journalist bij AMBCrypto:

“Bedrijven die nu Michael Saylors strategie gaan volgen als hedge tegen inflatie en andere risico’s hebben niet de verwachting dat hun belegging het beter doet dan andere assets en investeringen. Hun lange termijn doel is om hoogwaardige assets op de balans te houden. Deze bedrijven zullen dus kiezen voor een HODL strategie. Als vervolgens die 5,85% geleidelijk gaat groeien naar een grotere taartpunt, dan zul je op lang termijn een sterk opwaarts effect krijgen. Nu op de korte termijn is het al goed voor steun boven $30.000.”

Om geen misverstanden te laten ontstaan over haar positie, twitterde Mourya op de eerste dag van het event van MicroStrategy aldus:

undefined || '' || ''