MicroStrategy koopt tijdens de dip 314 BTC!

22-01-2021

MicroStrategy koopt gretig in tijden de bitcoin koers dip van 21 januari 2020. Volgens gegevens uit een document bij de Amerikaanse toezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) en Michael Saylor's tweet, werd er totaal voor $10 miljoen ingekocht.

Het gaat om 314 BTC die deze keer via Coinbase Prime, een zogenaamde prime broker en over-the-counter (OTC) handelsdesk, waren ingekocht. Door hier te kopen voorkomt Michael Saylor dat hij met zijn aankoop de markt beïnvloed. Hij wilde namelijk voor een vast wisselkoers inslaan. De bitcoins werden ingekocht voor een bedrag van $31.808 per BTC inclusief de handelscommissie. Hieronder kun je Michael Saylor aan het woord zien over zijn recente aankoop en visie over bitcoin:

Het geeft weer aan dat de grote kopers (walvissen) op de zijlijn klaar staan om flink in te slaan bij correcties. Correcties die vaak door ongefundeerde geruchten en FUD-nieuws opgang worden gebracht. Institutionele beleggers en zakenbanken die niet direct bitcoin kunnen kopen, kunnen het doen via het aandeel Microstrategy (MRST) zoals Morgan Stanley dit heeft gedaan. De ontwikkelaar, James Lopp, maakte er een leuke tweet over:

Lark Davis gaf ook goed advies voor de beginners:

Heb jij de bitcoin koers dip gekocht? Christine Lagarde wel:

Voor meer informatie: