Het Grayscale Bitcoin Trust kocht op een dag 16.244 BTC!

19-01-2021

Amerikaanse beleggers blijven via het Grayscale Bitcoin Trust fonds GBTC kopen. Gisteren kocht het fonds binnen 24 uur zo'n 16.244 BTC op van de markt voor een waarde van $590 miljoen. Dit is 18 keer zoveel dan de dagelijkse nieuwe bitcoin hoeveelheid die door de miners wordt gedolven.

Het fonds is dan ook medeverantwoordelijk voor de hoge koersopgang en de relatief kleine correcties. De bitcoin koers zal in het kader van deze constante koopdruk niet zo snel dalen. Het fonds heeft op dit moment 572.644 BTC voor haar klanten al van de markt gehaald.

undefined || ''

Beleggers kopen zichzelf in het fonds via GBTC-aandelen. 1 GBTC-aandeel staat voor 1/1000 BTC (millibitcoin). Aangezien er geen Bitcoin-ETF is; is GBTC een voor de hand liggend alternatief om een blootstelling te krijgen aan Bitcoin als een nieuwe belegginsklasse.

Volgens analist Nikolas Panigirtzoglou tijdens een Bloomberg interview kan bitcoin verder in prijs stijgen zolang Grayscale gemiddeld voor dagelijks $100 miljoen in BTC blijft kopen aangezien het tekort op de beurzen verder structureel toeneemt. Hieronder kun je Nikolas aan het woord zien:

Gerelateerde nieuwsartikels: