MicroStrategy gaat nog eens $600 miljoen ophalen voor meer Bitcoin

05-03-2024

MicroStrategy, de beroemde Bitcoin-maximalist onder de bedrijven, gaat nog eens $600 miljoen ophalen om nóg meer Bitcoin te kopen. Dit bevestigde het bedrijf op 4 maart. Het kapitaal wordt opgehaald via converteerbare obligaties, een soort schuldpapier dat later in aandelen kan worden omgezet.

MicroStrategy's plannen

MicroStrategy wil het opgehaalde geld gebruiken om meer Bitcoin te kopen. De eerste kopers van de obligaties krijgen mogelijk de optie om nog eens $90 miljoen aan obligaties te kopen. Michael Saylor maakte zijn aankoopplan bekend op X:

Schulden voor Bitcoin

MicroStrategy maakt dus steeds meer schulden in Amerikaanse dollars, die ze vervolgens direct omzetten in Bitcoin. Dit is een controversiële strategie, met voor- en nadelen.

Wat zijn converteerbare obligaties?

Converteerbare obligaties zijn een soort lening die later in aandelen kan worden omgezet. De "senior" in de naam betekent dat houders van deze obligaties bij een faillissement voorrang hebben op normale aandeelhouders.

Aandeelkoers stijgt naar historische hoogte

De aandelenkoers van MicroStrategy reageerde sterk op de koersstijging van Bitcoin. De koers steeg met 23,59% op de handelsdag, maar zakte na de handel met 4,20%. Echter, MicroStrategy presteert beter dan Bitcoin!Over de afgelopen maand is de aandelenkoers van MicroStrategy met 172% gestegen. Daarmee presteert het bedrijf beter dan Bitcoin zelf, die op het moment van schrijven dicht bij een all-time high in Amerikaanse dollars is. Hieronder kun je de koersontwikkeling van de afgelopen vijf jaar zien van het aandeel MSTR:

MicroStrategy bezit bijna 1% van alle Bitcoin

MicroStrategy heeft al 193.000 Bitcoin in bezit. Met de nieuwe lening kan het bedrijf mogelijk nog veel meer Bitcoin verzamelen. Als het 210.000 Bitcoin bezit, heeft het voor altijd 1% van alle Bitcoin in handen.

MicroStrategy in de plus

MicroStrategy kocht zijn Bitcoin voor een gemiddelde koers van $31.550. Tegen de huidige koers van ~$68.000 bedraagt de totale waarde van de Bitcoin van MicroStrategy $13,1 miljard. Daarmee staat het bedrijf bijna $7 miljard in de plus op hun initiële investering.

Conclusie

MicroStrategy's strategie om Bitcoin te kopen met geleend geld is controversieel, maar het heeft tot nu toe goed uitgepakt. Het bedrijf heeft een enorme winst gemaakt op zijn Bitcoin-investering en is nu een van de grootste houders van Bitcoin ter wereld. Volgens vele analisten voert hij een speculatieve aanval uit op de Dollar en maakt hij gebruik van een kwetsbaarheid in het huidige geldsysteem op meer bitcoin te kopen en tegelijkertijd meer waarde voor de aandeelhouders te creëren. Hoe het ook zij, MicroStrategy schrijft geschiedenis.

Commentaren op X over de nieuwe MicroStrategy plannen:

Gerelateerde artikelen: