Morgan Stanley investeert zwaar in bitcoin via groter aandeel MicroStrategy

10-01-2021

Er was eens een softwarebedrijf dat business intelligence software produceert. Maar toen besloot CEO Michael Saylor in augustus 2020 om al zijn dollars om te zetten in bitcoin. Het bedrijf investeerde 1 miljard dollar in 70.470 BTC met als argument bescherming tegen de zwakte van de dollar. Sindsdien beweegt de koers van het bedrijf mee met de koers van bitcoin. Voor Morgan Stanley nu reden om haar aandeel Microstrategy uit te breiden naar 10,9%.

Op oudjaarsdag maakte Morgan Stanley bij de Securities and Exchange Commission (SEC) bekend haar aandeel Microstrategy uit te breiden met 650.000 nieuwe aandelen naar 792.627 aandelen totaal. Volgens Bloomberg zit daarmee de Amerikaanse zakenbank nu voor bijna 11% in deze BTC portefeuille van nu omgerekend $2,8 miljard. Het aandeel Microstrategy explodeerde naar ruim 530 dollar met dit nieuws. Hieronder kun je de aandelenkoers van MicroStrategy zien:

undefined || '' || ''

Luister verder naar een actueel interview van The Millennial Investor met Michael Saylor: “Is Microstrategy nu een softwarebedrijf of een bitcoinfonds?”

Koop goedkoop bitcoin op de Bitvavo beurs in Amsterdam