Nieuw-Zeelands pensioenfonds is stilletjes met 5% in Bitcoin gegaan

25-03-2021

KiwiSaver Growth Strategy, een Nieuw-Zeelands pensioenfonds met 350 miljoen US dollar aan belegd vermogen heeft afgelopen oktober 5% van zijn activa toegewezen aan Bitcoin (BTC), in lijn met de gestage instroom aan institutionele beleggers in de cryptospace.

James Grigor, chief investment officer van New Zealand Funds Management, die verantwoordelijk is voor het beheer van het pensioenfonds: "Als je goud ziet zitten, kun je eigenlijk niet om bitcoin heen. De twee hebben opmerkelijke overeenkomsten".

New Zealand Funds Management, begon Bitcoin te kopen in oktober toen de prijs nog rond 10.000 US dollar was. Om de transactie te mogen uitvoeren, moest New Zealand Fund Management zijn algemene voorwaarden aanpassen voor investeringen in cryptocurrency. Met een actuele prijs van Bitcoin van ruim boven de 50.000 dollar, heeft KiwiSaver al gigantisch rendement gehad met haar beslissing.

KiwiSaver is zoals de meeste pensioenfondsen traditioneel ingesteld en gaat geen wilde avonturen aan. Toch wil het wel profiteren van "nieuwe kansen die zich voordoen. Grigor: "Bitcoin kan als nieuwe activaklasse helpen om mensen het best denkbare pensioen te geven".

De investering in bitcoin heeft al een prachtig resultaat opgeleverd:

Heb jij al in bitcoin geïnvesteerd?

Photo: Theo Crazzolara