Koreaans pensioenfonds voor leraren gaat investeren in Bitcoin

25-10-2021

Een Koreaans pensioenfonds voor leraren heeft vandaag aangekondigd om volgend jaar te investeren in bitcoin.

Volgens het nieuwsbericht in The Korea Economic Daily heeft het pensioenfonds daartoe besloten aangezien bitcoin als belegging steeds meer geaccepteerd en gereguleerd is. Het pensioenfonds zal niet direct in bitcoin stappen, maar via Bitcoin ETF´s een positie opbouwen. Hoeveel en wanneer het fonds precies Bitcoin ETF-aandelen gaat inkopen is niet duidelijk.

Wat wel duidelijk is dat het gaat om een enorm fonds van 45 miljard dollar onder beheer. Het is de eerste institutionele belegger in Korea die officieel aankondigt om Bitcoin toe te voegen tot de portefeuille. Verder zal waarschijnlijk het fonds wachten tot een Koreaanse Bitcoin ETF is goedgekeurd. Dit zal in de loop van het eerste kwartaal van 2022 gebeuren.

Ten slotte, dit geeft verder aan dat er een vloedgolf van institutioneel geld aan de zijkant staat die daadwerkelijk bloostelling wil krijgen tot bitcoin. Wanneer een gerespecteerd pensioenfonds over de dam is zullen vele andere gaan volgen. De Bitcoin Supply Shock zal waarschijnlijk alleen maar toenemen in de loop van het eerste kwartaal van 2022.