Paxos verkrijgt national bank charter

27-04-2021

Paxos is het derde cryptobedrijf in de Verenigde Staten die een voorwaardelijke banklicentie (national bank charter) heeft ontvangen van de toezichthouder, de Office of the Comptroller of the Currency (OCC), waardoor het op federaal niveau haar diensten kan aanbieden. Dit nieuws is afgelopen vrijdag bekend gemaakt op onder meer op de blog van Paxos en een Tweet:

Waarom is de Paxos national bank charter licentie van belang?

Paxos is een van de belangrijkste spelers in de Verenigde Staten als het gaat om het bieden van bewaaroplossingen en andere diensten voor digitale activa. Paxos is onder meer verantwoordelijk voor de bitcoin- en andere crypto-operaties van PayPal. Paxos is verder bekend geworden met de ontwikkeling van twee gereguleerde stablecoins: PAX Standard USD en PAX Gold.

De OCC gaf de eerste federale banklicentie aan Anchorage, vervolgens Protego en nu Paxos. Het geeft aan dat de OCC, ook nu dat Brian Brooks daar niet meer werkzaam is, de ontwikkeling van de Amerikaanse cryptosector ondersteunt.

Paxos heeft nu een aantal maanden de tijd om alle papieren en processen op orde te krijgen om uiteindelijk de definitieve goedkeuring van de OCC te krijgen. Wanneer Paxos uiteindelijk waarschijnlijk later dit jaar als een national trust bank kan ageren, kan het veel meer nieuwe institutionele partijen aantrekken en verder werken met andere banken voor het ontwikkelen van nieuwe technologie om aandelen op de blockchain uit te geven en te verhandelen.

De stap van de OCC geeft verder aan dat het Amerikaanse financiële systeem zal worden gedigitaliseerd met behulp van gedistribueerde boekhoudtechnologie. Aandelen zullen in de toekomst digitaal als tokens worden uitgegeven en verhandeld en het Amerikaanse bankwezen zal over de benodigde bewaaroplossingen beschikken om gereguleerd digitale activa aan te bieden.

Hieronder kun je Dan Burstein van Paxos aan het woord zien tijdens een interview met Coindesk TV:

Gerelateerd nieuws: