Wall Street naar DeFi - Badger Finance samenwerking met Fireblocks

09-04-2021

Wall Street zal spoedig ook toegang krijgen tot de wereld van DeFi dankzij een samenwerking tussen de DAO van Badger Finance en Fireblocks.

Fireblocks is een speciaal ontwikkeld platform voor institutionele beleggers voor het bewaren, uitgeven en transporteren van digitale activa, waaronder Bitcoin. Fireblocks opereert met durfkaptiaal van o.a. BNY Mellon en de Silicon Valley Bank. Fireblocks ondersteunt al 200 instituties zoals BNY Mellon, Galaxy Digital, Genesis, JST Capital, Revolut, Parafi Capital en Coinbase Pro. Met de samenwerking met Badger Finance en de BadgerDao gemeenschap zullen deze instellingen ook bloostelling krijgen tot de bonte wereld van DeFi.

Badger Finance brengt bring BTC naar DeFi

Het Badger Finance initiatief onder leiding van een decentrale autonome organisatie en gemeenschap, de BadgerDAO, heeft als doelstelling om Bitcoin als een stablecoin (DIGG) naar alle blokketen netwerken te brengen voor het bieden van liquiditeit van onder meer decentrale en handelsfondsen- en beurzen.

BadgerDAO beschikt zelf ook over decentrale liquiditeitsfondsen, de Badger SETT vaults, die jaarlijks een automatisch rendement kunnen generen tussen 10–197% APY. Rentedragende Badger tokens zullen op het Fireblocks platform beschikbaar zijn.

De totale waarde die nu al in DeFi zit heeft al de 53 miljard dollar bereikt, zonder institutioneel kapitaal vanwege allerlei obstakels op het gebied van regelgeving. Dankzij de samenwerking met Fireblocks zal het makkelijke worden voor institutionele partijen om Bitcoin ook te kunnen gebruiken in de bloemende DeFi-sector voor speculatieve yield farming praktijken.

Op dit moment is er al een miljard dollar van tokenized Bitcoin geïnvesteerd over verschillende Badger vaults (SETTs) die vanuit Fireblocks bereikbaar zijn. Dit zal het zelfde verlopen zoals dit bij Uniswap gaat. Hieronder kun je een voorbeeld zien over hoe Fireblocks gebruikers hun DeFi browserextensie inzetten om op een veilige manier met Uniswap te interageren. De gebruikerservaring zal het zelfde zijn met Badger, maar dan met Bitcoin als de reservevaluta in plaats van Ethereum (ETH).

Voor meer informatie: bezoek Badger Finance

Conclusie:

Het geeft verder aan dat de ontwikkeling van DeFi en de inzet van BTC als de reservevaluta niet te stuiten is. Wall Street wil geleidelijk graag toegang krijgen tot de ongekende rendementen die verdiend kunnen worden binnen deze nog prille experimentele wereld van gedistribueerde financiële toepassingen.

Voor meer informatie:

Photo by Vincent van Zalinge on Unsplash