Politicus Rand Paul fantaseert over Bitcoin als een wereldreservemunt

26-10-2021

Volgens Rand Paul is het goed mogelijk dat bitcoin een wereldreservemunt worden. Rand Paul is een bekende Republikeinse senator en de zoon van Ron Paul.

Ron Paul is een bekende Amerikaanse politicus die beroemd is geworden voor zijn strijd tegen de geheimzinnige praktijken van de Federal Reserve. Hij wilde eigen af van deze centrale bank. Dankzij zijn werkzaamheden heeft hij het voor elkaar gekregen dat er meer transparantie is gekomen met o.a. de introductie van de Federal Reserve Transparency Act. Het is zeer waarschijnlijk dat Rand Paul veel heeft meegekregen van zijn vader. Net zoals zijn vader is Rand Paul een aanhanger van Bitcoin.

Rand Paul deed zijn uitspraak tijdens een Axios  interview waar hij zich uitliet over de toekomst van de dollar en bitcoin. De dollar als overheidsgeld is volgens Rand Paul onbetrouwbaar en ongedekt. Volgens de constitutie zou het Amerikaanse geld gedekt moeten zijn door edelmetalen. Dit is sinds 1971 definitief niet meer het geval. Het is nu fiatgeld uitgegeven door de Federal Reserve.

Bitcoin wordt gedekt door een regelwerk die door een decentraal netwerk bewaakt wordt waardoor het maximum van 21 miljoen bitcoin niet kan worden uitgebreid. Bitcoin kan niet meer worden bijgemaakt. Dit gebeurt wel met overheidsgeld. Naarmate het vertrouwen in de overheid en het fiatgeld afneemt zal de bitcoin adoptie steeds verder groeien en is het niet uit te sluiten dat Bitcoin een wereld reservemunt kan worden.

Alweer een Amerikaanse politicus die zich achter Bitcoin schaart en zelfs openlijk fantaseert over Bitcoin als een wereldreservemunt.