Strike Global - en de globale remittance revolutie!

08-01-2021

De Bitcoin smartphone betaal-app Strike, wordt omgedoopt naar Strike Global. Op dit moment verkeert dit bijzonder Bitcoin Lighting Network project in BETA en is het gebruik van deze betaalapp nog beperkt tot de Verenigde Staten. Dit zal echter spoedig veranderen.

Strike heeft een samenwerking met de Bittrex crypto exchange opgezet waarmee de betaalapp gebruikt kan worden in meer dan 200 landen. De nieuwe Strike Global betaalapp zal verder verschillende stablecoins ondersteunen waaronder Tether (USDT) en USD Coin (USDC), maar ook fiatvaluta’s zoals de euro (EUR), de Britse pond (GBP) en de Zwitserse Frank (CHF).

De implicaties van deze samenwerking

Door deze samenwerking kan Strike Global werken als een globale betaalapp voor het internationale betalingsverkeer zonder noemenswaardige kosten. Een Amerikaanse Strike gebruiker kan vanuit de eigen bankrekening via Strike onmiddellijk BTC of een USD stablecoin overmaken naar een gebruiker in bijvoorbeeld Venezuela. Deze gebruiker kan deze USD stablecoin omwisselen voor de lokale valuta met behulp van een lokale BTC-pinautomaat. De app wisselt de USD stablecoin om voor BTC die weer door de de BTC-pinautomaat wordt omgezet in bankbiljetten in de lokale valuta. Dit gebeurt allemaal onmiddellijk en bijna gratis met over het Bitcoin Lightning Netwerk. Strike Global zal het buitenlandse betaalverkeer, ook in de vorm van microtransacties, kunnen faciliteren over bijna de hele wereld over in feite alle mogelijke valuta’s waar dan ook in de wereld met behulp van een smartphone. Hieronder kun je de initiatiefnemer en hoofdontwikkelaar Jack Mallers aan het woord zien.

Vandaar, de combinatie van het Bitcoin netwerk, Lightning netwerk, en Strike zal iedereen in staat stellen om welk bedrag dan ook op elk tijdstip waar dan ook te versturen voor bijna geen kosten. We beschikken over een openbare monetaire netwerken die alle transacties onmiddellijk globaal kunnen verwerken zonder kosten. Combineer dit met een betaalapplicatie die hier gebruik van maakt door deze te koppelen aan je bankrekening en je opent een nieuwe wereld van innovatieve, revolutionaire mogelijkheden. Het zal de traditionele remittance industrie op z'n kop kunnen zetten. Strike is in combinatie met het LN-netwerk een vervanging van SWIFT en verder ook een verbetering van de Transferwise of Square betaalapps.

Strike Global de neobank van 2021!

Strike zal in 2021 ook betaalkaarten gaan uitgeven waarmee de transformatie naar een nieuwe neo-bank die werkt op bitcoin technologie compleet is. Banking the unbanked is met Strike Global daadwerkelijk mogelijk en de ontwikkeling en adoptie van deze revolutionaire betaalapp zal zeer interessant zijn om te volgen. Hieronder kun je Jack Mallers de hoofdontwikkelaar van Strike aan het woord zien tijdens een boeiend gesprek met Preston Pysh over Strike:

Voor meer informatie: