Strike Europe is gelanceerd! Bekende bitcoin app Strike beschikbaar in Europa

24-04-2024

Strike Europe is nu een gelanceerd. Strike, is een bekende mobiele applicatie met een focus op bitcoin betalingen. Deze bitcoin app wordt ontwikkeld onder leiding van spraakmakende Jack Mallers in de Verenigde Staten. Hij kondigde op 24 april aan de uitbreiding naar de Europese markt aan.

Europa is voor Strike nog niet overvol

Jack Mallers, oprichter en CEO van Strike, ziet Europa als de tweede grootste markt na de Verenigde Staten. Ondanks de concurrentie van gevestigde spelers zoals Coinbase, eToro, BitPanda en Bitvavo in Nederland, is Mallers ervan overtuigd dat Strike zich kan onderscheiden door zich uitsluitend te focussen op Bitcoin.

"We zien Europa niet als een overvolle markt, zeker niet in vergelijking met Amerika. Wij geloven dat Bitcoin de grootste innovatie van onze tijd is, en we willen hierin wereldwijd tot de besten behoren", aldus Mallers in een interview. Hieronder kun je Mallers aan het woord zien:

De nadruk van Strike op betaaldiensten sluit de wens van klanten naar handels- en bewaardieningsdiensten niet uit. In juni 2023 nam het bedrijf de bewaring van Bitcoin zelf in handen, na het faillissement van hun vorige bewaarder, Prime Trust. Mallers verwacht dat de stijgende lijn van Bitcoin zich zal voortzetten, met name vanwege inflatiezorgen en het afnemende vertrouwen in traditionele financiële systemen.

Strike Europe - features

  • Koop Bitcoin direct: Koop Bitcoin rechtstreeks met gratis en onbeperkte SEPA Euro stortingen van je bankrekening.
  • Bitcoin verkopen en opnemen: Verkoop Bitcoin en ontvang de opbrengst direct op je SEPA bankrekening.
  • Bitcoin opnemen en versturen: Verstuur Bitcoin naar je eigen wallet (self-custody) of direct naar elke Bitcoin- of Lightning wallet, onmiddellijk en zonder limieten.
  • Wereldwijde P2P overschrijvingen: Met Lightning kun je direct geld vanuit je Euro tegoed naar de Strike-account van een vriend sturen, waar ter wereld Strike ook beschikbaar is. Je vriend kan de waarde vervolgens ontvangen in Bitcoin, Euro (in Europa), USD (in de VS) of USDT (in ondersteunde wereldwijde regio's) in zijn Strike wallet. Dit is een belangrijke feature waarmee Strike zich onderscheidt van vele andere concurrenten.
  • Verstuur wereldwijd: Gebruik "Verstuur wereldwijd", onze functie voor grensoverschrijdende betalingen, om geld naar ondersteunde regio's te sturen.
  • Gratis opnames on-chain: Gratis opnames via de blockchain, Lightning Address betalingen en facturen met een waarde van €0.

Hier onder in de video kun je zien hoe de Strike app er uit ziet:

Strike Europe - conclusie

De uitbreiding naar Europa is een ambitieuze volgende stap voor Strike, dat ongeveer 70 fulltime werknemers in dienst heeft en een maandelijkse groei van 100% doormaakt. Het bedrijf is winstgevend en investeert een deel van de winst in Bitcoin via hun eigen schatkist. Mallers benadrukt hiermee Strike's toewijding om zoveel mogelijk Bitcoin in eigen bezit te hebben. In november 2023 vestigde Strike zijn hoofdkantoor in El Salvador. Strike onderscheidt zich van de concurrentie door zich alleen met bitcoin bezig te houden. Het is een bitcoin only company voor de ontwikkeling van bitcoin als een globaal betaalmiddel. Het voordeel van deze bitcoin app is dat je er ook een balans met fiat kunt aanhouden en kunt gebruiken voor P2P-betalingen.

Voor meer informatie:

Waar kan ik het beste bitcoin kopen?

Bron: Strike Europe announcement