Three Arrows Capital breidt belang Grayscale Bitcoin Trust uit

05-01-2021

Een in Singapore gevestigd hedgefonds heeft op oudjaarsdag voor de derde keer in 2020 geïnvesteerd in aandelen Grayscale Bitcoin Trust.

Three Arrows Capital kocht, volgens de gegevens bij de SEC ruim, 14 miljoen aandelen bij en staat nu op 38.888.888 aandelen GBTC. Elk aandeel is in te ruilen voor 0,001 bitcoin. Het in 2012 opgerichte hedgefund is nu goed voor ruim 7 % van het half miljoen bitcoin dat het trust bezit.

Grayscale biedt institutionele partijen een manier om de koers van bitcoin te volgen, zonder zelf bitcoins te bezitten. In juni stapte het hedgefonds van Su Zhu and Kyle Davies voor het eerst in GBTC met de aanschaf van 21 miljoen aandelen. Grayscale Bitcoin Trust bezit ruim 572.000 bitcoins en dat is bijna 3 % van alle bitcoins in omloop.

undefined || '' || ''

De grafiek hierboven laat de bitcoin koers (gele lijn) zien, afgezet tegen de bezittingen van Grayscale (blauwe balken). Grayscale is dus zeker een van de partijen die de prijs van bitcoin stabiliseert en omhoog drijft. Hieronder nog een interessant gesprek met Su Zhu, de CEO van Three Arrows Capital, over de oorzaken van sterke prijswisselingen bij Bitcoin.