Verzekeraar Lemonade krijgt via overname Metromile bitcoin op de balans

17-12-2021

Een nieuw beursgenoteerd bedrijf, blijkt volgens de kwartaalgegevens van de SEC, heeft bitcoin indirect ingeslagen door een overname van een ander bedrijf.

Het gaat om de Amerikaanse verzekeraar Lemonade. De verzekeraar kocht in de autoverzekeraar Metromile op. Metromile kocht in het derde kwartaal van 2021 voor 1 miljoen dollar bitcoin en heeft al een mooie verzameling bitcoin op de balans staan. De bitcoin staan dus niet op de balans van Lemonade Inc. zelf zoals vele nieuwsberichten verkeerd hebben gerapporteerd. Echter, de vraag is wel of Lemonade zelf ook nu ook bitcoin op eigen rekening zal gaan inkopen.

Lemonade Inc. is genoteerd aan de New York Stock Exchange onder het beurs symbool LMND. Lemonade Inc. is een Public Benefit Corporation en gecertificeerde B-Corp. Sociale impact is een onderdeel van onze missie en businessmodel - geen marketing kletskoek. De verzekeraar heeft een ander en volledig transparant verzekeringsmodel dan de traditionele verzekeraars. De verzekeraar neemt alleen een vast percentage van de premie voor het betalen van de operationele kosten en de schadevergoedingen en doneren het overgebleven geld aan een goed doel waarvoor de verzekerden kiezen. Lemonade is ook actief in Nederland en biedt goedkope inboedel- én aansprakelijkheidsverzekeringen aan.

Ben jij ook van plan om bitcoin als een strategische reserve en inflatieverzekering te gebruiken? Lees dan ons artikel:

Wanneer zal ik bitcoin kopen en verkopen?