Wall Street Bets Insurrection - plebs vs Wall Street elite!

28-01-2021

De laatste dagen heeft een obscuur Reddit-forum Wallet Street Bets veel opzien gebaard door een Wall Street hedgefonds, Melvin Capital, bijna bankroet te maken.

Melvin Capital had een flinke short positie aangelegd om het aandeel van het GameStop winkelketen naar steeds nieuwe bodems te sturen. GameStop dreigde bankroet te gaan. Echter, vanuit een onwaarschijnlijke hoek werd GameStop voor verdere verliezen beschermd. Volgens een analyse van Roaring Kitty was het aandeel een koopje en zag hij veel potentie in de toekomst van GameStop. Hieronder kun je de analyse zien:

Deze analyse werd op de sociale mediakanalen gedeeld waaronder op het forum van Wall Street Bets. Wall Street Bets is een populair forum met zo'n 4 miljoen vooral jonge beleggers die vanuit een trading app zoals die van Robinhood aandelen verhandelen. Verder hebben deze jongeren sympathie voor GameStop de winkelketen van videospellen en een hekel aan de grote Wall Street beleggers. De leden noemen zichzelf voor de grap dan ook ’comrades’ om te benadrukken dat ze als het beleggersgepeupel tegen het institutionele grootkapitaal ten strijde trekken.

Dit hebben ze dan ook gedaan. Al deze leden besloten uiteindelijk de uitdaging aan te gaan door GameStop aandelen te kopen waardoor Melvin Capital en andere GameStop short traders in een short squeeze terecht zou komen en de koers verder omhoog zou stijgen. Deze strategie werkte. Hieronder kun je het aandeel GameStop zien:

undefined || '' || '' || ''

Melvin Capital dreigde door deze koersexplosie bankroet te gaan en de Wall Street short traders verloren miljarden dollars. Waarop de instituties de toezichthouders aan de jas trokken om op te treden tegen deze wild geslagen jongeren. De Nasdaq-beurs dreigde de handel in GameStop aandelen stil te leggen; verder besloot Robinhood en Ameritrade de handel aan banden te leggen en verder stil te leggen.

Dit zorgde voor veel kwaad bloed en gooide olie op het vuur waarbij eens te meer wordt aangetoond dat Wall Street vieze spelletjes speelt ten koste van de kleine belegger. Het zal deze jongeren verder motiveren om zwakke short posities van Wall Street instituties te gaan ondermijnen. Zilver staat nu op het menu.

Deze jonge beleggers kregen verder veel bijval en steun van de Bitcoin gemeenschap; en het ziet er naar uit dat ook veel kapitaal zal verhuizen naar de cryptospace waar de markt 24/7 zonder interventie door ratelt in plaats van de aandelenmarkt die uiteindelijk het speelveld is van Wall Street. Inderdaad, Dogecoin werd al snel het eerste doelwit en steeg binnen een dag met een paar honderd procent. Vandaar deze Doge meme van Erica:

De Robinhood app die zogenaamd aan de kant stond van de kleine belegger om de wereld van financiën te democratiseren heeft kleur bekend. De echte strijd kan het beste buiten het speelveld en controle van Wall Street worden gespeeld. Vandaar, Robin Hood is dead, it's time for Bitcoin!

undefined || '' || ''

Wall Street Bets Insurrection videocommentaren

Hieronder heb je een aantal goede commentaren over de Wall Street Bets Insurrection en de GameStop koers pump.

Hieronder kun je Vince Lanci aan het woord zien en een vergelijking zien maken met de Occupy Wall Street en Bitcoin beweging:

In deze onderstaande video kun je de mede-oprichter van Reddit aan het woord zien over de GameStop Insurrection:

Ten slotte, kun je de Winklevoss broers van de Gemini Exchange aan het woord zien over de recente ontwikkelingen:

De strijd is nog niet gestreden. De rebellie van het kleine beleggersgepeupel tegen de Wall Street elite is pas net begonnen.... en ze hebben Bitcoin als wapen nog niet ontdekt en een zilver long positie nog niet ingezet.