Binance Smart Chain haalt Ethereum in

08-04-2021

Bitcoin Daily gaat over relevante nieuwsberichten over de opmars en adoptie van bitcoin (BTC). Bitcoin is een met haar biljoen in opgebouwde waarde en verschillende netwerk effecten het ultieme decentrale monetaire netwerk voor vermogensopbouw en -bescherming. Bitcoin wordt verder ook steeds meer opgenomen als een token op verschillende gedistribueerde applicatie netwerken. Ethereum is het belangrijkste netwerk voor innovatie met decentrale applicaties en toepassingen, vooral op het gebied van DeFi.

Echter, Ethereum kampt met groeipijnen, is veel te duur geworden in gebruik en concurrenten ruiken bloed. Een van de belangrijkste concurrent is gelanceerd geworden door de Binance crypto exchange. Het gaat om de Binance Smart Chain (BSC) die beschikt over een eigen cryptomunt BNB. Verder groeit het aantal Dollars op de Binance Smart Chain (BUSD) en het aantal BTC (Binance Bitcoin).

BSC transacties 200% meer dan die van Ethereum

Steeds meer gebruikers en ontwikkelaars verhuizen naar BSC. Het dagelijkse aantal transacties op de Binance Smart Chain is dit jaar enorm toegenomen waardoor er nu dagelijks 200 % meer transacties plaatsvinden op BSC in vergelijking met Ethereum. De blokketen van Binance kan veel meer transacties per seconde verwerken en is vele malen goedkoper dan Ethereum. Het aantal nieuwe BNB adressen op BSC zijn ook flink toegenomen met ongeveer 63 miljoen adressen. Ethereum beschikt over ongeveer 147 miljoen adressen.

Op 7 april 2021 werd een record geboekt met meer dan 4 miljoen dagelijkse transacties. Het geeft verder aan dat de gebruikers op BSC veel meer actief zijn in vergelijking met die van Ethereum.

Hoge Ethereum kosten zijn het probleem

De gemiddelde transactie op Ethereum kost nu 18.5 dollar. Op de Binance Smart Chain (BSC) gaat het om centen. Het is een doorslaggevend verschil. Verder zit Ethereum aan haar grens. Zo´n 98.65% van de capaciteit van het netwerk is al in aanspraak genomen, terwijl de Binance Smart Chain op 7 April 2021 52 % van haar capaciteit verbruikte om de transacties te verwerken.

Ethereum 2.0 is de oplossing voor dit probleem, maar hoe langer tijd het kost om deze nieuwe protocolwijziging door te voeren, hoe meer de concurrentie de kans krijgt om verder te groeien. CryptoPotato  schreef onlangs een bericht, waar Vitalik Buterin aangaf dat Ethereum 2.0 binnen een aantal maanden 100x schaalbaarder zal worden.

Ten slotte, is het goed om weer te beseffen dat bitcoin geen concurrentie kent van gedistribueerde applicatie netwerken zoals Ethereum, maar dat Ethereum wel veel concurrentie heeft op datgene wat het hoop te verwezenlijken. Voor meer informatie:

Wil jij ook bitcoin en digitale activa kopen?

Photo by Pierre Borthiry on Unsplash