Wealthfront beleggingsapp voegt crypto (bitcoin) als optie toe!

29-04-2021

Wealthfront is een Amerikaanse automatische beleggingsbedrijf met een handige beleggingsapp, een zogenaamde robo-adviseur. Deze automatiseert op basis van een vooraf ingesteld beleggingsprofiel en doelstelling het beleggingsportefeuille van een klant. Het is een van de belangrijkste robo-adviseur in de Verenigde Staten met zo'n 350.000 klanten en $16 miljard onder beheer.

Volgens een bericht in Reuters zullen de klanten de mogelijkheid krijgen om bitcoin toe te voegen aan hun portefeuille in de vorm van beursgenoteerde fondsen, de BTC index trackers. Het zijn voornamelijk de jongere generaties Y en Z die blootstelling wensen te hebben tot crypto assets. Uit het bericht werd er niet gepreciseerd welke trackers en daarmee crypto's worden toegevoegd.

Er bestaan al een diverse fondsen met verschillende mogelijkheden waaronder een Canadese Bitcoin ETF of de ARK INVEST fondsen. ARK INVEST voegde onlangs de Coinbase aandelen toe. Hoe het ook zij, de beslissing van Wealthfront is weer een duidelijk teken dat het beleggen in bitcoin mainstream aan het worden is.

Gerelateerde artikels: