Willem Middelkoop over Bitcoin in 2021

30-01-2021

De financiële goeroe en zeer vroege voorstander van beleggen in goud Willem Middelkoop sprak met RTLZ over de financiële markten in 2021. Sinds 2020 zit hij ook in Bitcoin en hij ziet de stijging van Bitcoin vooral als signaal dat het vertrouwen in geld tanende is:

“Om goud is 5000 jaar gevochten en met 400.000 miljard aan geld dat rondklotst gaat zeker gevochten worden om de maximaal 21 miljoen Bitcoin die gemijnd kunnen worden.”

Zoals bekend is de eerste 19 miljoen Bitcoin al gemijnd.

Bitcoin in het licht van de huidige monetaire politiek:

undefined || ''

Middelkoop schrikt van de grafiek die laat zien dat de Quantitative Easing in 2008 - wat juist aanleiding was voor Satoshi Nakamoto om Bitcoin te lanceren - verbleekt bij de geldcreatie nu: “26 procent van all dollars in omloop zijn in het laatste jaar gecreëerd. Goud schoot omhoog in de tijd van de Weimar republiek en ook nu verliezen mensen het vertrouwen in ons geld. Bitcoin profiteert daarvan. Het kwartje moet eindelijk vallen dat Bitcoin geen betaalmiddel is maar een perfecte Store of Value! Goud kun je eeuwig blijven minen maar Bitcoin is echt gelimiteerd.”

Middelkoop: “Mijn klassieke investeringsstrategie, die ook in ons fonds zit, is 50 procent aandelen 25 procent vastgoed en 25 procent cash. Sinds 2020 is 20% van die cash bij ons Bitcoin. Maar vastgoed begint een twijfelgeval te worden. We zien nu lege winkelstraten en zelfs gerenommeerde winkelketens die de huur niet meer kunnen betalen. Mensen zijn nu toch wel wakker aan het worden.”

Gerelateerde artikels: