AMDAX neemt BurgerCrypto over!

01-12-2020

AMDAX neemt BurgerCrypto over. AMDAX is Nederlands eerste crypto-handelaar en -beheerder met een DNB-registratie. Het bedrijf maakt bekend BurgerCrypto over te nemen. Zo wil AMDAX ervoor zorgen dat cliënten veilig cryptovaluta kunnen kopen, opslaan en professioneel laten beheren. AMDAX heeft zo’n 10 miljoen euro aan cryptovaluta in beheer en richt zich op vermogende individuen en financiële instellingen.

Eerste integrale dienstverlening voor crypto-investeerders

Lucas Wensing, directeur van AMDAX:

“Steeds meer vermogenden zien in cryptovaluta zoals Bitcoin een interessante langetermijninvestering. Mede daardoor zijn we sinds de zomer met 450 procent gegroeid. Marcel Burger, oprichter van BurgerCrypto, is de Nederlandse pionier en expert op het gebied van cryptovermogensbeheer. Met de overname van BurgerCrypto en Burgers expertise en portfolio, wordt het actief beleggen van cryptovermogen toegankelijker en eenvoudiger. Wij bieden als eerste een integrale oplossing voor het beleggen, beheren en handelen in cryptovaluta. Zo wordt de cryptomarkt weer een stuk volwassener en professioneler.”

Marcel Burger, oprichter van BurgerCrypto:

AMDAX is in Nederland marktleider op het gebied van transactie- en bewaardiensten van crypto-bezittingen voor vermogenden. Het is de eerste partij die door de DNB geregistreerd is en de enige die, naast particulieren, ook zakelijke klanten en financiële instellingen bedient. Samen kunnen we optimaal inspelen op de stijgende behoefte naar crypto als belegging. Er lijkt een momentum voor crypto-beleggen, ook omdat investeren in Bitcoin steeds vaker gebruikt wordt om inflatie-risico’s af te dekken.”

AMDAX moedigt toezicht en regulering aan

AMDAX bedient gebruikers met een cryptoportfolio vanaf 25.000 euro. Dankzij de registratie bij DNB kan het bedrijf zowel cryptotransacties uitvoeren als cryptovaluta opslaan. Sinds 21 november is deze registratie verplicht. De overheid hoopt hiermee terrorismefinanciering en witwassing met cryptovaluta tegen te gaan. AMDAX moedigt regulering aan, ook op het gebied van cryptovermogensbeheer. Wensing:

“We verwelkomen regulering, want Bitcoin en andere cryptovaluta worden nog te vaak en ten onrechte geassocieerd met criminaliteit. Door regulering kan de crypto nog sneller uitgroeien tot een mainstream beleggingsvorm.”

Over BurgerCrypto

BurgerCrypto levert sinds 2018 actieve cryptobeheer-diensten aan vermogende particulieren. Oprichter Marcel Burger is bekend door zijn kritische artikelen over modelvalidaties van verschillende populaire voorspellingsmodellen. Hij publiceert en spreekt met regelmaat over kwantitatieve analyses van de koersontwikkeling van bitcoin en is een graag geziene gast bij podcasts en conferenties in binnen- en buitenland.

Over AMDAX

AMDAX is gespecialiseerd in Digital Asset Management voor investeerders met een portfolio vanaf 2,5 Bitcoin. Deze klanten worden ondersteund in het verhandelen, beleggen en (verzekerd) opslaan van cryptovaluta. AMDAX is als eerste geregistreerd door DNB en zorgt op een persoonlijke en professionele manier de toegang tot cryptobezittingen. Het bedrijf groeit elke maand met 100 procent en verwacht eind 2020 zo’n 10 miljoen euro in cryptovaluta te beheren.

Voor meer informatie: