Kraken neemt Bitcoin Meester (BCM) over en aast op Nederland!

05-10-2023

Kraken heeft op 5 oktober 2023 aangekondigd dat het een overname overeenkomst heeft afgesloten met Bitcoin Meester (BCM). Bitcoin Meester staat ingeschreven bij DNB onder Coin Meester B.V. en werkt tegenwoordig onder de handelsnaam BCM Today.

Door de overname zal Kraken versneld toegang krijgen tot de Nederlandse markt en meteen een marktaandeel verwerven. De klanten van BCM zullen migreren naar Kraken en toegang krijgen tot het productaanbod van Kraken.

Kraken zal werken aan het verkrijgen van een DNB registratie, de nieuwe Europese MiCa-regelgeving volgen en VASP -licenties verwerven in o.a. Italie, Spanje en Ierland. Kraken wil uiteindelijk niet alleen de Nederlandse markt veroveren, maar ook de Europese markt.

Meer concurrentie in Nederland!

Bitvavo en andere Nederlandse partijen krijgen er een flinke concurrent bij. ByBit had al eerder aangekondigd om via Satos B.V. de Nederlandse markt te bedienen. Terwijl Binance de Nederlandse markt heeft verlaten, maar wel een voet in de deur heeft door een samenwerking met Coinmerce.

We zullen de ontwikkelingen volgen.

Gerelateerde artikelen:

Gemini verlaat de Nederlandse markt

Leestip: Kraken vs Bybit - welke exchange is beter?

Bron: Kraken Blog