Banksy’s Love is in the Air kunstwerk kan worden gekocht voor bitcoin

04-05-2021

Het veilinghuis Sotheby’s gaat op 12 mei, tijdens de Contemporary Art Evening Auction in New York, een van Banksy's kunstwerken Love is in the Air op canvas veilen. De koper beschikt hierbij over de optie om af te rekenen in bitcoin. Om dit mogelijk te maken maakt Sotheby gebruik van de betaaloplossing van Coinbase.

Banksy is een bekende straatkunstenaar die zijn werken een diepere betekenis geeft. Zo geldt dat ook voor Love is in the Air, een werkt die ook bekend staat als de Flower Thrower. Het gaat hier om een hooligan of rebel afgebeeld met een bos bloemen in zijn hand die hij weggooit in plaats van een Molotovcocktail. Het kunstwerk verscheen als eerste in 2005 op een muur in Israël. Er wordt geacht dat het mogelijk geïnspireerd is door een homoseksuele parade, in Jerusalem in 2005. Deze parade werd aangevallen. Het kan verder ook duiden op het Palestijnse conflict. Het is niet duidelijk wat de inspiratie is, maar het werk is wereldberoemd geworden. Een origineel ondertekend werk op canvas kan nu gekocht worden met bitcoin of een andere crypto.

Het is een verdere validatie dat bitcoin als digitale schaars bemiddelend goed (geld) kan worden ingezet om een schaars origineel werk te kopen. Vele vermogende mensen beleggen geld in waardevolle kunst als een belegging strategie om een gediversifieerde portefeuille op te bouwen voor koopkrachtbehoud en -vermeerdering.

Leestip: wanneer zou ik bitcoin kopen en vekopen?

Bron: Coinbase blog

Photo by Eric Ward on Unsplash is niet Banksy's Flower Thrower