Beleggingsfonds Brevon Howard investeert in digitale activa

16-04-2021

De bekende vermogensbeheerder Brevan Howard Asset Management heeft bekend gemaakt dat ze gaan beleggen in digitale activa zoals bitcoin. Brevon Howard had een reputatie opgebouwd als de grootste macro hedge fonds ter wereld en beheerde gedurende haar toptijd $40 miljard in vermogen.

De macro hedgefonds staat onder leiding van Aron Landy en zal nu 1.5 % van haar 5.6 miljard dollar in vermogen investeren in digitale activa. De allocatie staat onder toezicht van een gespecialiseerd investeringsbedrijf voor crypto's, Distributed Global, onder leiding van Johnny Steindorff en Tucker Waterman.

De beslissing past in de trend dat grote vermogensbeheerders en miljardairs waaronder Paul Tudor Jones en Marc Lasry de markt betreden. Brevon Howard is niet vreemd van digitale activa. Een van de oprichters, Alan Howard, investeert op persoonlijke titel in bitcoin en andere activa. Verder heeft Brevon Howard een 25 % belang in One River Asset Management en werken ze samen aan de lancering van cryptobeleggingsfondsen.

Verder is Alan Howard als sinds 2018 een durfkapitalist die geïnvesteerd heeft in Distributed Global. Ten slotte, beschikt Brevon Howard over een cryptofonds in Singapore die ze hebben opgezet met Temasek holding voor het investeren in crypto projecten.

Het nieuws geeft verder aan dat het slimme geld eerst op persoonlijke basis investeert en vervolgens via durfkapitaal met een investeringsbedrijf en -fonds verder investeert. Pas wanneer er een bepaalde volwassenheid en mate van zekerheid is bereikt wordt er ook meer geld van het bedrijf zelf gealloceerd voor een investering in bitcoin en andere digitale activa. Het feit dat er nu 1.5 % van het totale vermogen van Brevon Howard wordt besteedt aan de opkomende crypto sector is zeer bullish te noemen.

Wil jij ook bitcoin en digitale activa kopen?

Bron: Bloomberg