Bitvavo Review Amsterdam

27-09-2023

Wat is Bitvavo voor een fintech bedrijf? Nederlanders hebben geluk dat ons kikkerlandje over vele eigenwijze fintech ondernemers en professionele ontwikkelaars beschikt. Bitvavo is de beste exchange van Nederland voor het kopen van bitcoin en andere digitale activa.

Waarom? Op basis van internationaal vergelijkend onderzoek en het volgen van de ontwikkeling van Bitvavo sinds 2018, kunnen we vaststellen dat het team verantwoordelijk voor het leiden van de Bitvavo Exchange in Amsterdam bijzonder goed werk heeft afgeleverd. Dit heeft er o.a. voor gezorgd dat Bitvavo in 2021 twee prijzen heeft gewonnen: de “populairste website 2021” award en de “beste Crypto Broker” award. In 2022 heeft de Bitvavo Exchange veel vooruitgang geboekt met onder meer een KNVB partnership en heeft de exchange meer dan 1 miljoen gebruikers verworven. Bitvavo is betrouwbaar, veilig en beschikt zelfs over een diefstalverzekering. Bijna geen enkele exchange heeft dit internationaal voor elkaar gekregen.

Wat is Bitvavo dan precies? Het kan als een goedkopere Coinbase worden beschouwd. Coinbase is de belangrijkste en meest gebruiksvriendelijke Amerikaanse crypto exchange met een beursnotering. Coinbase heeft een goede reputatie opgebouwd, maar is wel duur in gebruik! De meeste Nederlanders kunnen gewoon het beste terecht bij Bitvavo. Bitvavo is veel goedkoper voor de doorsnee gebruiker. Bitvavo rekent een maximale handelscommissie van 0.25 %.

Wat zijn andere voordelen van de Bitvavo beurs in Amsterdam?

Hier volgen een aantal belangrijke speerpunten van deze beurs:

  • Gratis verzekerde opslag van Bitcoin en andere crypto’s
  • Automatische rentevergoeding (1,2 %) over Bitcoin
  • Gemakkelijk voor iedereen om hier bitcoin te kopen; voor zowel beginners als ervaren traders
  • Klantentegoeden veilig beheert door stichting Bitvavo Payments
  • Bitvavo beschikt over een officiële registratie van DNB
  • Bitvavo wordt vertrouwd door de KNVB als officiële partner om onder meer de nieuwe digitale economie te kunnen omarmen.
  • Zeer lage commissie: maximaal 0.25%. Welkomstbonus: handel nu tot € 1000 zonder kosten.
  • De Bitvavo rekening kan worden gekoppeld aan een crypto trading bot.
  • Voor de nadelen verbonden met het Bitvavo platform raden we onze lezers het volgende artikel aan: nadelen van het handelsplatform van Bitvavo.

We kunnen onze lezers aanbevelen om de Bitvavo beurs eens te evalueren:

Zoek je naar een alternatief voor Bitvavo?

De meeste coins en de grootste handelsvolumes voor de laagste fees kun je vinden op de internationale Binance exchange. Deze exchange is wel veel minder gebruiksvriendelijk en heeft een slechte klantenondersteuning aangezien er gewoon miljoenen gebruikers wereldwijd van deze exchange gebruik maken. Voor meer informatie: bezoek de Binance Exchange of raadpleeg de volgende meer diepgaande artikels: